YUMURTASIZ KEK


Canınız şöyle yumuşacık bir kek çekti ve hemen yapıvereyim diyerek mutfağa gittiniz ve baktınız ki yumurta bitmiş. Üzülmeyin hemen...
Yumurtasız da kek oluyor hem de istediğiniz gibi yumuşacık.
 MALZEMELER
1,5 su bardağı süt

½ su bardağı sıvı yağ

¾ su bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı hindistan cevizi

2 su bardağı un

Ve

Yeteri miktarda file badem

Önce sıvı malzemeleri mikserle çırpın ve sonra file bademler hariç kalan malzemelerin hepsini ilave ederek karıştırın.
Yağlayıp unladığınız kek kalıbınızın dibini örtecek şekilde file badem ile kaplayın ve hazırladığınız kek hamurunu kalıbınıza bademleri  hareket ettirmeden yavaş yavaş dökün. 170 dereceye ısınmış fırında pişirin.
Kek kalıbı olarak 10 cm yüksekliğinde ve 20 cm çapında olan bir kalıp kullandım.

Pişen kekinizin soğumasını bekleyin ve servis kabınıza ters çevirerek kalıptan çıkarın.

Üst kısmında file bademlerin olduğu yumuşacık kekinizi tadabilirsiniz artık...







AFİYET OLSUN



Yorumlar