Evet bu cookieleri
isterseniz kocaman kocaman yapabilirsiniz.
Aslında cookie
demek istemiyorum, bildiğimiz kurabiye ama artık cookie denilince kurabiyenin
çeşidini de belirtmek gibi oluyor; yuvarlak ve biraz düz kurabiyeler...
Yine bir Arda` nın
Mutfağı tarifi... Teşekkür ederim...
Bir çok tarifini
denediğim ve memnun kaldığım için
önerebilirim ki bu tarif de çok lezzetli...
Yapması da çok
zor değil ve az malzemeli...
MALZEMELER
220 g tereyağ ( erimiş
)
1 su bardağı
esmer şeker
½ su bardağı
beyaz şeker
2 tane yumurta
2, 5 su bardağı
un
Bir tutam deniz
tuzu
1 paket vanilya
½ tatlı kaşığı
karbonat
1 su bardağı
damla çikolata
Ve
1 su bardağı
ufalanmış beyaz çikolata
Bir miktar deniz
tuzu
Tereyağ, esmer
şeker ve beyaz şekeri mikserle çırpın, yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam
edin. Un, vanilya, karbonat ve deniz tuzunu da ilave ederek çırpın. Alışık
olduğumuz kurabiye hamuru için biraz yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
Bu hamura damla
çikolataları da ilave edin ve spatula ile karıştırdıktan sonra buzdolabında 10
dk dinlendirin.
Dondurma kaşığı
ile hamurdan büyük toplar alarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine
yerleştirin. Kurabiyeler pişerken yayılacağı için aralarında biraz boşluk
bırakabilirsiniz. Bu nedenle iki tepsi kullanmanız iyi olabilir...
Hazırladığınız
kurabiye toplarının üstüne ufalanmış beyaz çikolataları yerleştirin ve azar
azar deniz tuzu serpin.Ben sadece yarısına beyaz çikolata koydum... İsterseniz bitter çikolata da olur...
160 dereceye
ısınmış fırında 20 dk pişirin. Fırından çıkınca pişmemiş gibi görünebilir, soğuyana
kadar da bir miktar pişmeye devam edeceği için biraz bekleyin...
Daha fazla
pişirirseniz daha sert kurabiyeler elde edersiniz...
Deniz tuzu ufak
bir ayrıntı bu kurabiyeler için ama fena olmuyor, tatlının arasında hafif hafif
gelen tuz tadı hoş oldu. Sevmezseniz ilave etmeyebilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder