BAMYA KIZARTMASI


Büyük ya da küçük... Hepsi de olur.
Bamyaları uç kısımlarını ayıkladıktan sonra yıkayıp kurulayın. Derin ve kızgın yağda kızartın.
Zeytinyağ  koyduğunuz bir tavada ince doğradığınız kuru soğan, sarımsak, sivri biber ile küp küp doğradığınız domatesleri soteleyin, tuz, karabiber ve kekik ilave ederek sosunuzu hazırlayın. Hazırladığınız bu sosu kızarttığınız bamyaların üstüne dökün...
Sos malzemelerinin miktarlarını siz ayarlayabilirsiniz. Daha çok sarımsaklı ya da biberli ya da az sarımsaklı gibi... 
Daha büyük bamyaları kızartmadan önce biraz haşlayabilirsiniz.
Bu kadar basit tamamlayıcı bir yemek.
Sarımsaklı yoğurt da çok güzel olur...
Özellikle yaz sofralarını süsleyecek güzel bir tarif. 
Yemesi de zevkli...




AFİYET OLSUN









Yorumlar