Büyük ya da
küçük... Hepsi de olur.
Bamyaları uç
kısımlarını ayıkladıktan sonra yıkayıp kurulayın. Derin ve kızgın yağda
kızartın.
Zeytinyağ koyduğunuz bir tavada ince doğradığınız kuru
soğan, sarımsak, sivri biber ile küp küp doğradığınız domatesleri soteleyin,
tuz, karabiber ve kekik ilave ederek sosunuzu hazırlayın. Hazırladığınız bu
sosu kızarttığınız bamyaların üstüne dökün...
Sos malzemelerinin miktarlarını siz
ayarlayabilirsiniz. Daha çok sarımsaklı ya da biberli ya da az sarımsaklı
gibi...
Daha büyük
bamyaları kızartmadan önce biraz haşlayabilirsiniz.
Bu kadar basit tamamlayıcı
bir yemek.
Sarımsaklı yoğurt
da çok güzel olur...
Özellikle yaz
sofralarını süsleyecek güzel bir tarif.
Yemesi de
zevkli...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder