KARBONATLI KURABİYE




Şöyle kocaman bir kurabiye, sert değil, yumuşak... Çayın yanına olsun isteriz bazen...

İşte öyle bir kurabiye...

Uzun bir süre tazeliğini ve lezzetini koruyabiliyor olması da güzel.

MALZEMELER

3 tane yumurta ( bir yumurtanın sarısı üstüne)

¾ su bardağı yoğurt

1 su bardağı şeker

½ su bardağı sıvı yağ

125 g tereyağ

1 tatlı kaşığı karbonat

5 su bardağı un

Üstü için;

Yeteri kadar ceviz

Unu yavaş yavaş ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur oluşturun.

Elinizi yağlayarak hamurdan parçalar koparın, yuvarlaklar yapın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Biraz büyük olması güzel oluyor. Üstlerine yumurta sarısı sürün ve cevizleri yerleştirin.

190 dereceye ısıttığınız fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.




AFİYET OLSUN






Yorumlar