Şöyle kocaman bir
kurabiye, sert değil, yumuşak... Çayın yanına olsun isteriz bazen...
İşte öyle bir kurabiye...
Uzun bir süre tazeliğini ve lezzetini koruyabiliyor olması da güzel.
MALZEMELER
3 tane yumurta ( bir yumurtanın sarısı üstüne)
¾ su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
½ su bardağı sıvı yağ
125 g tereyağ
1 tatlı kaşığı karbonat
5 su bardağı un
Üstü için;
Yeteri kadar ceviz
İşte öyle bir kurabiye...
Uzun bir süre tazeliğini ve lezzetini koruyabiliyor olması da güzel.
MALZEMELER
3 tane yumurta ( bir yumurtanın sarısı üstüne)
¾ su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
½ su bardağı sıvı yağ
125 g tereyağ
1 tatlı kaşığı karbonat
5 su bardağı un
Üstü için;
Yeteri kadar ceviz
Unu yavaş yavaş
ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur
oluşturun.
Elinizi
yağlayarak hamurdan parçalar koparın, yuvarlaklar yapın ve yağlı kağıt
serdiğiniz tepsiye dizin. Biraz büyük olması güzel oluyor. Üstlerine yumurta sarısı sürün ve cevizleri
yerleştirin.
190 dereceye
ısıttığınız fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder