22 Haziran 2018

KABAKLI MISIR UNLU KEK




Mısır unu, kabak ve biberle birleşince çok daha güzel bir lezzet çıktı ortaya. Yumuşacık, sebzeli bir kek.

Kırmızı biberlerin renklendirdiği kek dilimleri güzel bir görüntü veriyor... Bu nedenle bolca biber koyabilirsiniz isterseniz.

Hemen çırpıp fırına verebilirsiniz, çabuk, pratik ve lezzetli...

Tarif bir çok yemek sayfasında var. Artık tarifin gerçek sahibini bulmak çok zor. Bu nedenle genel olarak tarifi yazanlara teşekkür etmek istiyorum. Bu bir çok tarif için geçerli...

MALZEMELER

2 tane ince dilimlenmiş kabak

1 tane ufak ufak doğranmış kırmızı biber

1 tane ince doğranmış soğan

1 yemek kaşığı zeytinyağ

Zeytinyağında kabak, soğan ve kırmızı biberi yumuşayıncaya kadar soteleyin. 

Soğuması için bekletin.



Keki için;

4 tane yumurta

1 su bardağı maden suyu

1 su bardağı yoğurt

¾ su bardağı zeytinyağı ve sıvıyağ karışımı

3,5 su bardağı mısır unu

1 paket kabartma tozu

½ limonun suyu

1 demet doğranmış dereotu

Bir tutam tuz

1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

Yumurtalar ile sıvı malzemeleri çırpıcı ile iyice karışana kadar çırpın ve peynir hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.

Sonra peyniri ve hazırladığınız kabaklı karışımı da ilave edin ve bütün malzemeleri karıştırın.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayın ve 180 dereceye ısınmış fırında pişirin.




AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...