KABAKLI MISIR UNLU KEK
Mısır unu, kabak
ve biberle birleşince çok daha güzel bir lezzet çıktı ortaya. Yumuşacık,
sebzeli bir kek.
Kırmızı
biberlerin renklendirdiği kek dilimleri güzel bir görüntü veriyor... Bu nedenle
bolca biber koyabilirsiniz isterseniz.
Hemen çırpıp
fırına verebilirsiniz, çabuk, pratik ve lezzetli...
Tarif bir çok yemek sayfasında var. Artık tarifin gerçek sahibini bulmak çok zor. Bu nedenle genel olarak tarifi yazanlara teşekkür etmek istiyorum. Bu bir çok tarif için geçerli...
MALZEMELER
2 tane ince
dilimlenmiş kabak
1 tane ufak ufak
doğranmış kırmızı biber
1 tane ince
doğranmış soğan
1 yemek kaşığı
zeytinyağ
Zeytinyağında
kabak, soğan ve kırmızı biberi yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Soğuması için
bekletin.
Keki için;
4 tane yumurta
1 su bardağı maden
suyu
1 su bardağı
yoğurt
¾ su bardağı
zeytinyağı ve sıvıyağ karışımı
3,5 su bardağı
mısır unu
1 paket kabartma
tozu
½ limonun suyu
1 demet doğranmış
dereotu
Bir tutam tuz
1 su bardağı
ufalanmış beyaz peynir
Yumurtalar ile
sıvı malzemeleri çırpıcı ile iyice karışana kadar çırpın ve peynir hariç diğer
malzemeleri ekleyip karıştırın.
Sonra peyniri ve
hazırladığınız kabaklı karışımı da ilave edin ve bütün malzemeleri karıştırın.
Yağlı kağıt
serdiğiniz fırın tepsisine yayın ve 180 dereceye ısınmış fırında pişirin.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder