Revani ile yoğurt
tatlısı en çok karıştırılan tatlı sanırım. İki tatlının da tarifleri hemen
hemen aynı bir çok gördüğüm tarifte. Her ikisinde de irmik kullanılıyor. İrmik
de biraz sert bir doku kazandırıyor gibi geliyor bana. O da güzel, dokusu daha
sıkı bir tatlı.
Daha yumuşak ve
hafif bir tatlı istiyorsanız irmik kullanmadan yapmayı deneyebilirsiniz yoğurt
tatlısını.
Ne kadar yediğinizi
farkedemeyecek kadar hafif bir tatlı oluyor bu tarif ile... Ve rengi de daha beyaz kalıyor...
Yapılışı da
oldukca basit ve zahmetsiz. Şerbetini uzun dakikalar boyunca kaynatmıyorum
mesela...
MALZEMELERŞerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
¼ limonun suyu
Su ve şekeri bir tencerede bir-iki dakika kaynatın ve limon suyunu ekledikten sonra soğumaya bırakın.
Tatlının kekini yapmadan önce şerbetini yapıp bekletmek daha iyi oluyor.
Kek için;
3 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Ve
1 su bardağı ılık su
Üstünü süslemek için yeteri miktarda hindistan cevizi...
Yumurta ve şekeri
karışana kadar çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edin ve iyice
karıştırın.
Hazırladığınız
hamuru yağlayıp unladığınız yuvarlak bir tepsiye dökün. 180 dereceye ısınmış
fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkınca
üstüne 1 su bardağı ılık su dökün ve kekin kanarlarını bıçakla yavaş yavaş
ayırarak kekin suyu çekmesini sağlayın. Sonra hazırladığınız şerbeti dökün ve tatlınızı
yavaş yavaş istediğiniz şekilde dilimleyin.
Böylece tatlınızın keki, şerbeti yavaş yavaş içine çekecektir.
İsterseniz
buzdolabında bekleterek soğuk soğuk servis yapabilirsiniz. Ve hindistan cevizi
ile...
AFİYET OLSUN
En cok karistiran da benim sanirim :) Ama her ikisi de guzel :) Sanki bu biraz daha hafif gibi! Ellerine saglik ;)
YanıtlaSil