04 Haziran 2018

İRMİKSİZ YOĞURT TATLISI




Revani ile yoğurt tatlısı en çok karıştırılan tatlı sanırım. İki tatlının da tarifleri hemen hemen aynı bir çok gördüğüm tarifte. Her ikisinde de irmik kullanılıyor. İrmik de biraz sert bir doku kazandırıyor gibi geliyor bana. O da güzel, dokusu daha sıkı bir tatlı.


Daha yumuşak ve hafif bir tatlı istiyorsanız irmik kullanmadan yapmayı deneyebilirsiniz yoğurt tatlısını.


Ne kadar yediğinizi farkedemeyecek kadar hafif bir tatlı oluyor bu tarif ile... 


Ve rengi de daha beyaz kalıyor...


Yapılışı da oldukca basit ve zahmetsiz. Şerbetini uzun dakikalar boyunca kaynatmıyorum mesela...

MALZEMELER


Şerbeti için;


2,5 su bardağı şeker


3 su bardağı su


¼ limonun suyu


Su ve şekeri bir tencerede bir-iki dakika kaynatın ve limon suyunu ekledikten sonra soğumaya bırakın.


Tatlının kekini yapmadan önce şerbetini yapıp bekletmek daha iyi oluyor.


Kek için;


3 tane yumurta


1 su bardağı yoğurt


½ su bardağı şeker


3 yemek kaşığı sıvı yağ


1 paket kabartma tozu


1 paket vanilya


2 su bardağı un

Ve

1 su bardağı ılık su

Üstünü süslemek için yeteri miktarda hindistan cevizi...


Yumurta ve şekeri karışana kadar çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edin ve iyice karıştırın.


Hazırladığınız hamuru yağlayıp unladığınız yuvarlak bir tepsiye dökün. 180 dereceye ısınmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.


Fırından çıkınca üstüne 1 su bardağı ılık su dökün ve kekin kanarlarını bıçakla yavaş yavaş ayırarak kekin suyu çekmesini sağlayın. Sonra hazırladığınız şerbeti dökün ve tatlınızı yavaş yavaş istediğiniz şekilde dilimleyin.  Böylece tatlınızın keki, şerbeti yavaş yavaş içine çekecektir.


İsterseniz buzdolabında bekleterek soğuk soğuk servis yapabilirsiniz. Ve hindistan cevizi ile...




AFİYET OLSUN



1 yorum:

  1. En cok karistiran da benim sanirim :) Ama her ikisi de guzel :) Sanki bu biraz daha hafif gibi! Ellerine saglik ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...