07 Mayıs 2018

BROWNIE CHEESECAKE




Cheesecake sevenlerdenseniz bu tarif sizlere göre. Dolapdan çıkarıp serin serin çayınızın ya da kahvenizin yanına arkadaşlık edebilir. İnce bir dilim mi yok sa kalın bir dilim mi bilemem...

Bir de leylak zamanında leylek bulabiliyorsanız ne mutlu... Çok güzel kokuyorlar, çok seviyorum...

Ankara’nın ilkbaharlarından hatırladığım güzel kokulu çiçekler... Bahçelerde olurdu mutlaka. Mor, lila, beyaz...

Şimdi bulursam alıyorum hemen bir iki dal...

Kırmızı meyveli brownie cheesecake tarifimdeki brownie sıvı yağlı olduğu için biraz daha hafif bir tarif. Bu tarifteki brownie tereyağlı...

Yapılışı oldukca basit.




MALZEMELER


Brownie için;

200 g tereyağ

¾ su bardağı toz şeker

200 g bitter çikolata

¾ su bardağı un

3 tane yumurta

Bir tutam tuz

½ su bardağı ayıklanmış ceviz içi ( isteğe bağlı )

Tereyağ, toz şeker ve çikolatayı kısık ateşte çikolata ve tereyağ eriyene kadar  tutun ve sonra ocaktan alarak iyice karıştırın, ılımasını bekleyin.

Erittiğiniz karışıma unu ilave edin ve iyice karıştırın.

Başka bir kapta yumurtalar ile tuzu karışına kadar çırpın ve bu karışımı çikolatalı, unlu karışıma ilave ederek spatula ile karıştırın. Ve cevizleri de ilave edin. Ben bu sefer cevizsiz denedim.

Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına brownie karışımını dökün ve 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dk pişirin. Fırından çıkarın ve ılımasını bekleyin. Biraz ılıdıktan sonra kekin üstünü hafif bastırarak düzleyebilirsiniz.


Cheesecake için;


600 g labne peyniri


6 yemek kaşığı şeker

  
3 yemek kaşığı nişasta


200 ml krema


2 yumurta


1 paket vanilya ya da 1 tatlı kaşığı vanilya özütü


Labne peyniri ve şekeri çırptıktan sonra nişasta, krema ve vanilyayı ilave edin. Yumurtaları teker teker karıştırarak ekleyin.


Ve bu karışımı brownie hamurunun üstüne dökün.


170 dereceye ısınmış fırında 40-45 dk pişirin. Üstünün pembeleşmeye başlaması piştiğini anlamanıza yardımcı olacaktır.




Cheesecake pişirilirken su dolu bir kabın fırına konması önerilir, cheesecake çatlamaması için. İsterseniz siz de deneyebilirsiniz. Ben iki halde de denedim ama su dolu kap ile  yaptığım zamanlarda da çatlamalar oldu. Bu yaptığımda su dolu kap koymadım fırına ve çatlama olmadı.

Sürenin sonunda fırını kapatın, fırın kapağını biraz aralayın ve ılıdıktan sonra biraz da dışarıda beklettikten sonra buzdolabına alın.

Buzdolabında mümkünse, daha lezzetli yiyebilmek için ertesi güne kadar dinlendirin.


Ve leylak kokularıyla servis yapın...




AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...