19 Şubat 2018

ELMALI, MUZLU KEK





Elmanın keke verdiği lezzeti ve kekte oluşturduğu yumuşaklığı çok seviyorum. Ve elmanın kekin içinde farklı bir lezzete bürünmesini...

Elmanın yanına bir de muz...

Yumuşacık ve lezzetli bir kek oldu. Evde olgunlaşmış muzlarınız varsa deneyin derim...



MALZEMELER

4 tane yumurta

1 su bardağı şeker

½ su bardağı su + ½ limonun suyu

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 su bardağı nişasta

1 su bardağı un 

½ paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 tane kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış elma

1 tane dilimlenmiş olgun muz

Yumurta ve şeker karışana kadar çırpın. Sonra diğer malzemeleri de ekleyerek bütün malzemeler iyice karışana kadar tekrar çırpın.

İstediğiniz bir kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra kek hamurunu kalıba dökün ve 180 dereceye ısınmış fırında pişirin.



Çok fazla soğutmadan ılık ılık servis yapın...

İsterseniz elma ve muz miktarını arttırabilirsiniz...



AFİYET OLSUN








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...