BAHARATLI EKMEK





Baharatların güzel ve can alıcı kokularıyla dolu bir ekmek yemek belki bu karanlık kış günlerinde iyi gider...

Bildiğimiz gibi bir ekmek değil ama ekmek gibi de tüketebilirsiniz.

Özellikle sabahları üstüne bir şeyler sürerek... Tereyağ olabilir, reçel ya da fıstık ezmesi...

MALZEMELER

2 tane yumurta

2 yemek kaşığı esmer şeker

5 yemek kaşığı süt

2 yemek kaşığı bal

100 g tereyağ

1 çay kaşığı zencefil

1 çay kaşığı toz muskat

1 çay kaşığı tarçın

½ çay kaşığı karanfil

1 tane yıldız anason ( ¼ çay bardağı sıcak suda 4-5 dakika bekletin ve suyunu kullanın )

1/2 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

1,5 su bardağı un

Süt ve tereyağını ufak bir tencerede ısıtın. Tereyağı eriyince ocaktan alın. Kaynatmayın. Balı da ilave edin ve karıştırın.



Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Hazırladığınız tereyağ, süt ve bal karışımı ile diğer malzemelerin hepsini ilave edin ve bir spatula ile bütün malzemeler karışana kadar yavaş yavaş karıştırın.

İstediğiniz bir kalıbı yağlayıp unladıktan sonra kek hamurunu kalıba dökün ve 180 dereceye ısınmış fırında pişirin.

Ilık ılık da servis edebilirsiniz, dolapta tutup serin serin de...



AFİYET OLSUN





Yorumlar