26 Aralık 2017

PANCAKE





Minik minik yapabileceğiniz gibi daha büyük de yapabilirsiniz...


Meyve sosları ya da çikolata sosu ile tüketebilirsiniz...


Yani bir çok farklı şekilde sofralarınızı süsleyecek bir lezzet.


Krep gibi ama krep hamurundan biraz daha yoğun ve kalın olarak pişiriliyor. Biliyorsunuz zaten...


MALZEMELER


2 tane yumurta


1 yemek kaşığı şeker


1 çay kaşığı tuz


2 su bardağı süt


2 yemek kaşığı yoğurt


2 su bardağı un


2 çay kaşığı kabartma tozu


1 paket vanilya


Yumurtaları ve şekeri beyaz olana kadar çırpın ve sonra diğer malzemeleri de ilave ederek pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin. Mikserle çırparsanız daha iyi karışacaktır. Hamuru hazırladıktan sonra yarım saat dinlendirin.


Yapışmaz bir tavanın üzerini hafifce yağlayacak kadar sıvıyağ sürün ve hamurunuzdan bir kepçe yardımı ile alarak tavanın tam ortasına dökün. Alt kısmı hafif pembeleşince çevirin ve diğer tarafını da pişirin. Tavanın sıcaklığını ayarlayın ki yaptıklarınız yanmasın. 




Frambuaz sos


1 su bardağı frambuaz ( ya da istediğiniz farklı meyveler de olabilir )



½  su bardağı su



1  tatlı kaşığı nişasta



2 yemek kaşığı şeker


Su ve nişastayı iyice karıştırdıktan sonra frambuazlar ile şekeri de ilave edin ve bir tencerede karıştırarak kaynatın. Kaynayınca ocaktan alın ve ara ara karıştırarak soğutun.


Bu sosu farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz ... 


Kreplerinizin üstüne hazırladığınız frambuaz sosu dökerek servis yapın.





AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...