20 Aralık 2017

KAKAOLU, MUZLU SULU KEK





Tadını en sevdiğim keklerden. Yumuşacık ve çok hafif. Genellikle sadesini yaparım ama kakao ve muz da güzel oldu bence. Sadece kakaolu da yapabilirsiniz, hem kakaolu hem de muzlu da...

Yapımı çok basit ve her şartta güzel kabaran bir kek... Bu nedenle bir çok farklı malzeme ekleyerek denemeler yaptığım bir kek hamuru. Mesela cevizli ya da kırmızı meyveli... Hepsi de güzel sonuçlanan denemeler oldu, bu nedenle tavsiye ederim...

MALZEMELER

4 tane yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı su

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

 Ve

2 yemek kaşığı kakao

2 tane ortadan kesilmiş muz

Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave ederek iyice karıştırın. Hamurun ¾ ünü ayırın. Kalan ¼ ine 2 yemek kaşığı kakao ilave ederek iyice karıştırın. Kek hamurunun beyaz olanının yarısını yağlayıp unladığınız yuvarlak kek kalıbına dökün.


 
Üstüne kakaolu hamuru dökün. Muz da olsun isterseniz ortadan ikiye kestiğiniz muzları kakaolu karışımın üstüne yerleştirin ve üstüne kalan beyaz kek hamurunu dökün.

180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Kakaolu ya da hem kakaolu hem de muzlu nasıl isterseniz...



AFİYET OLSUN






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...