28 Aralık 2017

KAKAOLU KURABİYE




Bu kurabiyeleri çok seviyorum...

Önceden sadesini yapıp, paylaştığım bir tarif. Kakaolusunu denedim bu sefer de...

Bu hamuru çok seviyorum. Yumuşak ve her türlü şekle girmeye hazır, tadı da güzel. Hafif kıtır, hafif yumuşak...

Çeşitli şekillerde kurabiyeler yapmak eğlenceli oluyor...

Ve uzun bir süre bozulmadan dayanabiliyor.



MALZEMELER

250 g tereyağ

1 tane yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı mısır nişastası

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı kabartma tozu

2,5 su bardağı un

1 paket vanilya

Ve

3 yemek kaşığı kakao ( hamurun yarısı için )



Unu en son ve azar azar ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın, sert olmayan bir hamur elde edin. Hamuru ikiye ayırın. Bir yarısını sade olarak kullanın, diğer yarısına da 3 yemek kaşığı kakao ekleyin ve aynı renk olana kadar yoğurun. Böylece hem sade hem de kakaolu iki tane hamur elde edin.



Hamurun hepsini kakaolu yapmak isterseniz 6 yemek kaşığı kakao ilave edin.

Ve istediğiniz kalıpları kullanarak istediğiniz şekillerde kurabiyeler yapın. Hamuru merdana yardımı ile iki yağlı kağıt arasında açabilirsiniz. Çok fazla kalın olmamasına dikkat edin.

Belki de yeni bir yılı karşılamaya hazırlanırken istediğiniz gibi süsleyip, servislerinizi daha renkli hale getirebilirsiniz bu kurabiyelerle.



Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve 180 dereceye ısıtılmış fırında 8 dk pişirin. 

Yanında çay, süt ya da kahve ile servis yapın...





AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...