FAVA





Seveni olduğu kadar sevmeyeni de fazla olan bir zeytinyağlıdır fava. Baklanın belirgin tadı bazı damaklara hoş gelmeyebilir.


Ama bir çok yemeğin yanına çok da iyi bir arkadaş olabilir fava...


Yapımı çok basit, görüntüsü güzeldir... Bir kaç çataldan sonra sevebilirsiniz belki...


MALZEMELER


2 su bardağı kuru bakla


2 tane kuru soğan


1 yemek kaşığı toz şeker


Bir miktar tuz


1 çay bardağı zeytinyağ


Baklaları bir gece önceden ıslatın ve üzerini çok az geçecek kadar su ile birlikte yumuşayıncaya kadar pişirin.


Baklaları diğer malzemeleri de ilave ederek blendırdan geçirin. Pürüzsüz bir kıvam alan favayı borcam içerisine üstünü düzleyerek yayın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.




Süslemek için,


1 tane kırmızı soğan


Bir tutam dereotu


Zeytinyağı


Buzdolabında dinlenen favayı istediğiniz şekilde keserek servis tabağına alın. Üstünü ufak ufak doğradığınız kırmızı soğan ve dereotu ile süsleyerek bolca zeytinyağ dökün.


Kolayca şekil alabilen bir yapıda olduğu için sunumu istediğiniz gibi yapabilirsiniz...




AFİYET OLSUN




Yorumlar