Ana içeriğe atla

HÜNKAR BEĞENDİ



Belki de yanına başka bir yemek istemeyeceğiniz kadar lezzetli ve doyurucu bir yemek.
Közlenmiş patlıcan lezzetini bir kat daha arttırıyor.
Ve yapılışı da çok zor değil aslında...
MALZEMELER 
½ kg kuşbaşı doğranmış et ( kuzu ya da dana eti, tercihinize göre değişebilir)
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
2 tane domates
2 tane biber
2 yemek kaşığı tereyağ ya da sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yeteri miktar tuz
Bir tutam karabiber
İnce ince doğradığınız kuru soğanları ve sarımsakları tereyağı ya da sıvı yağda yumuşattıktan sonra kuşbaşı etleri de renkleri dönene kadar çevirin. Salçayı, küp küp doğradığınız domatesleri, ince ince doğradığınız biberleri, tuz ve karabiberi de ilave edin.
Üstünü geçecek kadar su ekleyerek tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık bir saat yavaş yavaş pişirin.
Beğendi için; 
2-3 tane közlenmiş patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
½ su bardağı rendelenmiş kaşar
Yeteri kadar tuz
Bir tutam toz muskat ya da rende muskat
Unu yağda pembeleşene kadar kavurun. İnce ince kestiğiniz közlenmiş patlıcanları ilave edin ve iyice karıştırın. Kaşarları da ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Süt, tuz ve muskatı da ilave ederek iyice karıştırın.
Patlıcanları kendiniz közleyebiliyorsanız evde yapmak çok güzel ama evde yapma imkanınız yoksa ve vakitten de kazanmak istiyorsanız hazır közlenmiş patlıcan da kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız beğendiyi düz bir servis tabağına alıp üstüne etleri de yerleştirdikten sonra ılık ılık servis yapın...





 AFİYET OLSUN




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa