17 Ekim 2017

HÜNKAR BEĞENDİ





Belki de yanına başka bir yemek istemeyeceğiniz kadar lezzetli ve doyurucu bir yemek.

Közlenmiş patlıcan lezzetini bir kat daha arttırıyor.

Ve yapılışı da çok zor değil aslında...

MALZEMELER

½ kg kuşbaşı doğranmış et ( kuzu ya da dana eti, tercihinize göre değişebilir)

1 tane kuru soğan

2 diş sarımsak

2 tane domates

2 tane biber

2 yemek kaşığı tereyağ ya da sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

Yeteri miktar tuz

Bir tutam karabiber

İnce ince doğradığınız kuru soğanları ve sarımsakları tereyağı ya da sıvı yağda yumuşattıktan sonra kuşbaşı etleri de renkleri dönene kadar çevirin. Salçayı, küp küp doğradığınız domatesleri, ince ince doğradığınız biberleri, tuz ve karabiberi de ilave edin.

Üstünü geçecek kadar su ekleyerek tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık bir saat yavaş yavaş pişirin.



Beğendi için;

2-3 tane közlenmiş patlıcan

1 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı süt

½ su bardağı rendelenmiş kaşar

Yeteri kadar tuz

Bir tutam toz muskat ya da rende muskat

Unu yağda pembeleşene kadar kavurun. İnce ince kestiğiniz közlenmiş patlıcanları ilave edin ve iyice karıştırın. Kaşarları da ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Süt, tuz ve muskatı da ilave ederek iyice karıştırın.

Patlıcanları kendiniz közleyebiliyorsanız evde yapmak çok güzel ama evde yapma imkanınız yoksa ve vakitten de kazanmak istiyorsanız hazır közlenmiş patlıcan da kullanabilirsiniz.

Hazırladığınız beğendiyi düz bir servis tabağına alıp üstüne etleri de yerleştirdikten sonra ılık ılık servis yapın...





 AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...