Belki de yanına
başka bir yemek istemeyeceğiniz kadar lezzetli ve doyurucu bir yemek.
Közlenmiş patlıcan lezzetini bir kat daha arttırıyor.
Ve yapılışı da çok zor değil aslında...
MALZEMELER
½ kg kuşbaşı doğranmış et ( kuzu ya da dana eti, tercihinize göre değişebilir)
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
2 tane domates
2 tane biber
2 yemek kaşığı tereyağ ya da sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yeteri miktar tuz
Bir tutam karabiber
Közlenmiş patlıcan lezzetini bir kat daha arttırıyor.
Ve yapılışı da çok zor değil aslında...
MALZEMELER
½ kg kuşbaşı doğranmış et ( kuzu ya da dana eti, tercihinize göre değişebilir)
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
2 tane domates
2 tane biber
2 yemek kaşığı tereyağ ya da sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yeteri miktar tuz
Bir tutam karabiber
İnce ince
doğradığınız kuru soğanları ve sarımsakları tereyağı ya da sıvı yağda yumuşattıktan
sonra kuşbaşı etleri de renkleri dönene kadar çevirin. Salçayı, küp küp
doğradığınız domatesleri, ince ince doğradığınız biberleri, tuz ve karabiberi
de ilave edin.
Üstünü geçecek kadar su ekleyerek tencerenin ağzını kapatın ve
kısık ateşte yaklaşık bir saat yavaş yavaş pişirin.
Beğendi için;
2-3 tane közlenmiş patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
½ su bardağı rendelenmiş kaşar
Yeteri kadar tuz
Bir tutam toz muskat ya da rende muskat
Hazırladığınız beğendiyi düz bir servis tabağına alıp üstüne etleri de yerleştirdikten sonra ılık ılık servis yapın...
2-3 tane közlenmiş patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
½ su bardağı rendelenmiş kaşar
Yeteri kadar tuz
Bir tutam toz muskat ya da rende muskat
Unu yağda
pembeleşene kadar kavurun. İnce ince kestiğiniz közlenmiş patlıcanları ilave
edin ve iyice karıştırın. Kaşarları da ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan
alın. Süt, tuz ve muskatı da ilave ederek iyice karıştırın.
Patlıcanları kendiniz közleyebiliyorsanız evde yapmak çok güzel ama evde yapma imkanınız yoksa ve vakitten de kazanmak istiyorsanız hazır közlenmiş patlıcan da kullanabilirsiniz.Hazırladığınız beğendiyi düz bir servis tabağına alıp üstüne etleri de yerleştirdikten sonra ılık ılık servis yapın...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder