BAHARATLI, BALKABAKLI KEK





Sebze ve meyveleri mevsiminde yememiz gerektiği konusunda zaman zaman uzmanlar tarafından bilgilendiriliyoruz. Çok haklılar...


Vücudumuz da böyle sesleniyor aslında bize, kulak verirsek eğer her mevsim neler istediğini ifade ediyor. Mevsimler de bizler için iyi gelen ve bizi o mevsime hazırlayan yiyecek çeşitlerini sunuveriyor bize...


Sonbahar tam bir geçiş dönemi, kışa hazırlanma dönemi... İşte bu yüzden kestaneler, cevizler, fındıklar, çeşit çeşit kabaklar olgunlaşıp, yerlerini alıyor pazar tezgahlarında. Ve iç ısıtan baharatlar, sıcak bitki çayları... Canımız da battaniyelerin altında sıcacık bitki çayları içmek, sıcacık kestane kebablarını ve bol cevizli kabak tatlılarını yemek istiyor.


Buz gibi karpuz yemek istemiyoruz ya da soğuk limonatalar içmiyoruz...


Baharatlı balkabaklı kek yapma denemeleri de bu yüzden elbette ki...


Balkabağı nemli bir doku veriyor keklere. Baharatlar da hoş bir koku ve lezzet.


Baharat karışımı ile pişen bu kek, evi de çok güzel kokutuyor, pişerken evi ısıtıyor...


Baharat miktarı çok fazla değil bu tarifte. Daha hissedilir baharat lezzeti isterseniz miktarlarını arttırabilirsiniz. Baharat sevmiyorsanız hiç kullanmamak da size kalmış...

Ama en azından tarçın mutlaka olmalı...




MALZEMELER


4 tane yumurta


1 su bardağı şeker


1 çay bardağı sıvıyağ


1 tatlı kaşığı tarçın


1 çay kaşığı toz karanfil


1 çay kaşığı toz muskat


1 çay kaşığı toz zencefil


1 paket kabartma tozu


3 su bardağı un


3 su bardağı rondodan geçirilmiş balkabağı


Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırptıktan sonra balkabağı hariç bütün malzemeleri iyice karıştırın. Rondadan geçirerek ince ince ufalanan balkabağını ilave edin ve kaşıkla karıştırarak kek hamurunun her tarafına eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın. Yağlayıp, unladığınız kek kalıbına hazırladığınız karışımı dökün ve 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.


Ilık ılık, dumanı üstünde servis yapın sıcacık çayla birlikte...





AFİYET OLSUN




Yorumlar