Haşhaşlı böreği çok beğendiğim için aynı yöntemle bir de tahinlisini denemek istedim ve sonuçtan çok memnun kaldım. Bu hamurla sanırım bir çok şey yapılabilir.
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 paket maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un ( biraz daha fazla ya da daha az olabilir )
Yeteri kadar tahin
Üstüne sürmek için;
1 yumurta sarısı
Hamur için gerekli olan malzemeleri ele hafif
yapışan bir hamur elde edecek şekilde karıştırın. Her zaman olduğu gibi unu
azar azar ilave ederek hamuru yapmaya çalışın. Un miktarını gerektiği gibi
ekleyebilir ya da azaltabilirsiniz. Elde ettiğiniz hamuru yarım saat dinlenmeye
bırakın.
Mayalanan hamurunuzu 6 parçaya ayırın ve her birini
orta boy tabak büyüklüğünde açın ve aralarına tahin sürerek üst üste dizin. En
üsttekine tahin sürmeyin.
Hamuru elinizle ya da oklava ile yavaş yavaş açarak
çok ince olmayacak şekilde büyütün. İki parmak genişliğinde şeritler kesin. Her
şeridi yavaş yavaş burun ve istediğiniz şekilde tepsiye dizin.
Üstlerine yumurta sarısı sürdükten sonra 175 dereceye ısınmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Üstlerine yumurta sarısı sürdükten sonra 175 dereceye ısınmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
AFiYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder