08 Eylül 2017

TAHİNLİ BURGU BÖREK




Haşhaşlı böreği çok beğendiğim için aynı yöntemle bir de tahinlisini denemek istedim ve sonuçtan çok memnun kaldım. Bu hamurla sanırım bir çok şey yapılabilir.

MALZEMELER

Hamuru için;


1 su bardağı ılık süt


1 su bardağı ılık su


1/4 su bardağı sıvı yağ 


1 paket maya


1 yemek kaşığı şeker


1 tatlı kaşığı tuz


5,5 su bardağı un ( biraz daha fazla ya da daha az olabilir )



İç malzemesi için;


Yeteri kadar tahin


Üstüne sürmek için;


1 yumurta sarısı


Hamur için gerekli olan malzemeleri ele hafif yapışan bir hamur elde edecek şekilde karıştırın. Her zaman olduğu gibi unu azar azar ilave ederek hamuru yapmaya çalışın. Un miktarını gerektiği gibi ekleyebilir ya da azaltabilirsiniz. Elde ettiğiniz hamuru yarım saat dinlenmeye bırakın.

Mayalanan hamurunuzu 6 parçaya ayırın ve her birini orta boy tabak büyüklüğünde açın ve aralarına tahin sürerek üst üste dizin. En üsttekine tahin sürmeyin.



Hamuru elinizle ya da oklava ile yavaş yavaş açarak çok ince olmayacak şekilde büyütün. İki parmak genişliğinde şeritler kesin. Her şeridi yavaş yavaş burun ve istediğiniz şekilde tepsiye dizin.

Üstlerine yumurta sarısı sürdükten sonra 175 dereceye ısınmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.






AFiYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...