Arda`nn Mutfağı tariflerinden bir tarif daha. Çok güzel bir börek oldu. Teşekkürler Arda...
Yapması zahmetli olmayan, kısa sürede yapılabilen bir börek olması beni mutlu etti.
İçine istediğiniz başka malzemeler de koyabilirsiniz. Ama patatesli olunca lezzeti daha bir başka oluyor.
MALZEMELER
Hamuru için;
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
½ su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 + ¼ su bardağı su
5 su bardağı un ( yaklaşık )
Arasına sürmek için;
100 g eritilmiş tereyağ
İç harcı için;
4-5 tane rendelenmiş orta boy patates
2 tane rendelenmiş kuru soğan
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
Yapması zahmetli olmayan, kısa sürede yapılabilen bir börek olması beni mutlu etti.
İçine istediğiniz başka malzemeler de koyabilirsiniz. Ama patatesli olunca lezzeti daha bir başka oluyor.
MALZEMELER
Hamuru için;
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
½ su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 + ¼ su bardağı su
5 su bardağı un ( yaklaşık )
Arasına sürmek için;
100 g eritilmiş tereyağ
İç harcı için;
4-5 tane rendelenmiş orta boy patates
2 tane rendelenmiş kuru soğan
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
Un hariç diğer
malzemeleri iyice karıştırıp unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan
yumuşak bir hamur hazırlayın ve yarım saat dinlenmeye bırakın.
Hamur dinlenirken
patatesleri ve soğanı rendeleyip baharatları karıştırarak iç malzemeyi
hazırlayabilirsiniz. Ben sadece patates ve soğan kullandım. Asıl tarifte kıyma
da var. Patates ve soğanı hiç kavurmadan çiğ olarak kullandım. Eğer kıymalı
yapmak isterseniz malzemeleri kavurmanız daha iyi olur.
Hamurunuz
dinlendikten sonra 16 bezeye ayırın. Her birini orta boy tabak büyüklüğünde
açın. Dört tanesini üst üste koyarak 4 tane 4`lü grup yapın. Her bir yufkanın arasına erimiş tereyağ sürün. En
üsttekilere sürmeyin.
Her bir 4`lü
grubu oklava ile açın. Ben yuvarlak olarak açtım. Açtığınız yufka çok ince
olmasın. Ortadan ikiye bölün. Kenarlarına patatesli iç malzemeden bir miktar
koyun ve yuvarladıktan sonra rulo şeklinde sarın ve tepsinin ortasına
yerleştirin. Diğer yaptığınız yufkaları da yuvarlayın ve rulo yaptığınız ilk
yufkanın etrafına sarın.
Kalan tereyağını
böreğin üstüne sürün ve 200 dereceye ısınmış fırında üstü kızarana kadar
pişirin.
Ilık ılık servis
yapın...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder