Ana içeriğe atla

PATATESLİ KOL BÖREĞİ



Arda`nn Mutfağı tariflerinden bir tarif daha. Çok güzel bir börek oldu. Teşekkürler Arda...
Yapması zahmetli olmayan, kısa sürede yapılabilen bir börek olması beni mutlu etti. 
İçine istediğiniz başka malzemeler de koyabilirsiniz. Ama patatesli olunca lezzeti daha bir başka oluyor.
MALZEMELER 
Hamuru için; 
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
½ su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 + ¼ su bardağı su
5 su bardağı un ( yaklaşık )
Arasına sürmek için; 
100 g eritilmiş tereyağ
İç harcı için; 
4-5 tane rendelenmiş orta boy patates
2 tane rendelenmiş kuru soğan
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
Un hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıp unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın ve yarım saat dinlenmeye bırakın.
Hamur dinlenirken patatesleri ve soğanı rendeleyip baharatları karıştırarak iç malzemeyi hazırlayabilirsiniz. Ben sadece patates ve soğan kullandım. Asıl tarifte kıyma da var. Patates ve soğanı hiç kavurmadan çiğ olarak kullandım. Eğer kıymalı yapmak isterseniz malzemeleri kavurmanız daha iyi olur.
Hamurunuz dinlendikten sonra 16 bezeye ayırın. Her birini orta boy tabak büyüklüğünde açın. Dört tanesini üst üste koyarak 4 tane 4`lü grup yapın. Her bir yufkanın arasına erimiş tereyağ sürün. En üsttekilere sürmeyin.
Her bir 4`lü grubu oklava ile açın. Ben yuvarlak olarak açtım. Açtığınız yufka çok ince olmasın. Ortadan ikiye bölün. Kenarlarına patatesli iç malzemeden bir miktar koyun ve yuvarladıktan sonra rulo şeklinde sarın ve tepsinin ortasına yerleştirin. Diğer yaptığınız yufkaları da yuvarlayın ve rulo yaptığınız ilk yufkanın etrafına sarın.
Kalan tereyağını böreğin üstüne sürün ve 200 dereceye ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Ilık ılık servis yapın...






AFİYET OLSUN




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa