Mayalı bir hamur ve
haşhaş birleşince ortaya çok güzel bir lezzet çıkıyor.
Pişerken eve dolan kokusu iştah açıcı... Ilık ılık hemen tadına bakılası...
MALZEMELER
Hamur için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 paket maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un ( biraz daha fazla ya da daha az olabilir )
Pişerken eve dolan kokusu iştah açıcı... Ilık ılık hemen tadına bakılası...
MALZEMELER
Hamur için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 paket maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un ( biraz daha fazla ya da daha az olabilir )
İç malzemesi için;
1 su bardağı haşhaş ezmesi
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
Üstüne sürmek için;
1 yumurta sarısı
1 su bardağı haşhaş ezmesi
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
Üstüne sürmek için;
1 yumurta sarısı
Hamur
için gerekli olan malzemeleri ele hafif yapışan bir hamur elde edecek şekilde
karıştırın. Her zaman olduğu gibi unu azar azar ilave ederek hamuru yapmaya
çalışın. Un miktarını gerektiği gibi ekleyebilir ya da azaltabilirsiniz. Elde
ettiğiniz hamuru yarım saat dinlenmeye bırakın.
Haşhaş
ezmesi ve sıvı yağı iyice karıştırarak iç malzemesini de hazırlayın.
Mayalanan
hamurunuzu 6 parçaya ayırın ve her birini orta boy tabak büyüklüğünde açın ve
aralarına haşhaşlı karışımdan sürerek üst üste dizin. En üsttekine haşhaşlı karışımdan sürmeyin.
Hamuru
elinizle ya da oklava ile yavaş yavaş açarak çok ince olmayacak şekilde
büyütün. İki parmak genişliğinde şeritler kesin. Her şeridi yavaş yavaş burun ve
istediğiniz şekilde tepsiye dizin.
Uzun
uzun şeritler halinde olabilir ya da her şeridi kendi etrafında sararak gül
şekli verebilirsiniz.
Üstlerine
yumurta sarısı sürdükten sonra 175 dereceye ısınmış fırında üstleri kızarana
kadar pişirin.
Yapılışı
gerçekten basit ve sonuç çok lezzetli…
AFiYET
OLSUN
Haşhaşı çok severim, hele mayalı hamurla olan uyumu beni benden alan tatların başında gelir.Elinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşşekkür ederim. Güzel günler dileklerimle...
Sil