Kendine has
lezzeti ile bir çok kişi tarafından sevilen bir poğaça.
İçi boş bir poğaça, peynirlisi de var ama boş olanı daha güzel sanırım...
İkisini birden de yapabilirsiniz, hamurun yarısını peynirli diğer yarısını da sade...
İçi boş bir poğaça, peynirlisi de var ama boş olanı daha güzel sanırım...
İkisini birden de yapabilirsiniz, hamurun yarısını peynirli diğer yarısını da sade...
MALZEMELER
125 g tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta ( bir yumurtanın sarısı poğaçaların üstüne sürmek için )
½ çay bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
½ paket maya ( 42 g olan paketin yarısı )
3,5 su bardağı un ( hamurun kıvamına göre un miktarını azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz )
125 g tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta ( bir yumurtanın sarısı poğaçaların üstüne sürmek için )
½ çay bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
½ paket maya ( 42 g olan paketin yarısı )
3,5 su bardağı un ( hamurun kıvamına göre un miktarını azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz )
Penirli yapmak
isterseniz;
Yeteri miktarda beyaz peynir, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber
Yeteri miktarda beyaz peynir, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber
Un hariç bütün
malzemeleri iyice karştırdıktan sonra unu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin
ve çok sert olmayan yumuşak bir hamur hazırlayın, yaklaşık yarım saat
mayalanmaya bırakın.
Sonra hamurdan
avucunuz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekil verin ve yağlı kağıt
serilmiş tepsiye dizin.
Peynirli yapmak
isterseniz, beyaz peynir ve maydanoz karışımı hazırlayarak poğaçaların içine
koyabilirsiniz.
Üstlerine yumurta
sarısı sürdükten sonra çatalın ucuyla çizerek şekil verin ve 180 dereceye
ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Ilık ılık servis
yapın...
AFİYET OLSUN
Ne güzel bir poğaçadır. O kadar güzeldir ki, içine konan peynir bile kendini orada gereksiz görür. Ancak, ben bu poğaçanın mayalı hamurdan yapıldığını bilmiyordum. Sevgilerimle...
YanıtlaSilNe güzel söylemişsiniz, peynire bence de gerek yok :)
SilBen de bilmiyordum mayalı hamurdan olduğunu, yapmaya karar verince öğrendim:)
Çok teşekkürler...