29 Nisan 2017

PASTANE POĞAÇASI





Hep pastane ürünlerinin aynısını yapmaya çalışırız. Çünkü çok güzel olurlar, taze olurlar, farklı olurlar ve mis gibi kokuları ile kendilerine doğru çekerler bizi. Severiz yani...

Sabah simit ve poğaça kokuları ile uyanmak, kahvaltıda beyaz peynir ve çayla damaklarımızı şenlendirmek ne güzel olur.

İşte bu yüzden ve bir de ev ortamında daha hijyenik yapabildiğimiz için o lezzetleri kendi ellerimizle yapabilelim isteriz.



Bu tarif pastanedekilerin lezzetine çok yakın bir sonuç veriyor. Denediğim zaman çok beğendik. 

MALZEMELER

150 g tereyağ

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı ılık su

1 yemek kaşığı yoğurt

½ paket yaş maya ( 20 g )

2 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

2 tane yumurta ( bir yumurtanın sarısı üstü için )

1 çay kaşığı mahlep

6 – 6,5 su bardağı un

Ve içi için;

Kaşar peyniri ya da 

Maydanozlu beyaz peynir karışımı

Un hariç bütün malzemeleri karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Sert bir hamur olmasın. Un fazla gelirse kullanmayın. Az gelirse de ilave edin. Ve üstünü örterek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.

İçine koymak için sadece kaşar peynirini şeritler halinde kesip kullanabilirsiniz ya da maydanozlu beyaz peynir karışımı hazırlayabilirsiniz.


 
Mayalanan hamurdan avucunuza sığacak kadar parçalar koparın ve içine peynir koyduktan sonra kapatın. Avucunuz ile kenarlarından bastırarak şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine yerleştirin. Üstlerine yumurta sarısı sürdükten sonra 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.

Ilık ılık servis yapın...




AFİYET OLSUN





1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...