Ana içeriğe atla

PASTANE POĞAÇASI



Hep pastane ürünlerinin aynısını yapmaya çalışırız. Çünkü çok güzel olurlar, taze olurlar, farklı olurlar ve mis gibi kokuları ile kendilerine doğru çekerler bizi. Severiz yani...
Sabah simit ve poğaça kokuları ile uyanmak, kahvaltıda beyaz peynir ve çayla damaklarımızı şenlendirmek ne güzel olur.
İşte bu yüzden ve bir de ev ortamında daha hijyenik yapabildiğimiz için o lezzetleri kendi ellerimizle yapabilelim isteriz.
Bu tarif pastanedekilerin lezzetine çok yakın bir sonuç veriyor. Denediğim zaman çok beğendik. 
MALZEMELER 
150 g tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı yoğurt
½ paket yaş maya ( 20 g )
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane yumurta ( bir yumurtanın sarısı üstü için )
1 çay kaşığı mahlep
6 – 6,5 su bardağı un
Ve içi için; 
Kaşar peyniri ya da 
Maydanozlu beyaz peynir karışımı
Un hariç bütün malzemeleri karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Sert bir hamur olmasın. Un fazla gelirse kullanmayın. Az gelirse de ilave edin. Ve üstünü örterek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
İçine koymak için sadece kaşar peynirini şeritler halinde kesip kullanabilirsiniz ya da maydanozlu beyaz peynir karışımı hazırlayabilirsiniz.
Mayalanan hamurdan avucunuza sığacak kadar parçalar koparın ve içine peynir koyduktan sonra kapatın. Avucunuz ile kenarlarından bastırarak şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine yerleştirin. Üstlerine yumurta sarısı sürdükten sonra 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
Ilık ılık servis yapın...





AFİYET OLSUN





Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa