Her zaman
yaptığımız kekleri değişik unlar kullanarak da deneyebiliriz. Pirinç unu
mesela...
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
Şeker ve yumurtaları başta olmak üzere hepsini iyice karıştırın ve bu karışımdan 1 su bardağı ayırın
Geri kalan karışıma;
2,5 su bardağı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Elbette ki buğday
unundan yapılmış bir kek gibi olmuyor. Ama buğday unundan sakınanlar için güzel
bir kek oldu diyebilirim.
MALZEMELER 4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
Şeker ve yumurtaları başta olmak üzere hepsini iyice karıştırın ve bu karışımdan 1 su bardağı ayırın
Geri kalan karışıma;
2,5 su bardağı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İlave edin ve
iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. 180
dereceye ısınmış fırında pişirin. Fırından alınca soğumasını beklemeden dikkatli
olarak karelere bölün ve ayırdığınız 1 su bardağı karışımı üstüne eşit bir
şekilde dökün.
Soğuduktan sonra
hindistan cevizi ve toz antep fıstığı ile servis yapın...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder