13 Nisan 2017

GLUTENSİZ ISLAK KEK





Her zaman yaptığımız kekleri değişik unlar kullanarak da deneyebiliriz. Pirinç unu mesela...

Elbette ki buğday unundan yapılmış bir kek gibi olmuyor. Ama buğday unundan sakınanlar için güzel bir kek oldu diyebilirim.

MALZEMELER

4 tane yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

½  su bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı kakao

Şeker ve yumurtaları başta olmak üzere hepsini iyice karıştırın ve bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.

Geri kalan karışıma;

 2,5 su bardağı pirinç unu

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

İlave edin ve iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. 180 dereceye ısınmış fırında pişirin. Fırından alınca soğumasını beklemeden dikkatli olarak karelere bölün ve ayırdığınız 1 su bardağı karışımı üstüne eşit bir şekilde dökün.

Soğuduktan sonra hindistan cevizi ve toz antep fıstığı ile servis yapın...




AFİYET OLSUN






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...