27 Mart 2017

FRAMBUAZLI TİRAMİSU





Pembe, beyaz oldu her yer, her ilkbahar olduğu gibi... Her zaman olduğu gibi özlenmişsin sevgili ilkbahar. Kışın soğuk ve karanlık günlerinden sonra renklenmek ne güzel... Aynı ağaçlar aynı çiçekleri açar her ilkbahar ama sanki ilk defa görüyormuşum gibi bakarım, fotoğraflarını çekerek zamanı durdurmak isterim.  Hiç dökülmesin bu çiçekler isterim...



Ve bahar gibi tatlılar olsa ne güzel olur derim...




Serin ve meyveli olunca tam bir bahar tatlısı gibi oluyor tiramisu. Frambuazlı benim tercihim. Muzlu ya da çilekli de yapılabilir...


Çay ya da kahveyle yavaş yavaş yemek güzel olabilir belki yeni açan bahar çiçekleri ve onların arasında kaybolan kuşların sesleri ile...


 

MALZEMELER


Yeterli miktarda kedi dili bisküvi


2 yemek kaşığı granül kahve


2 yemek kaşığı toz şeker


1,5 su bardağı ılık su


Ve 

Yeterli miktarda frambuaz ( taze ya da dondurulmuş )


Süslemek için bir miktar kakao ve Türk kahvesi


Krema için;


4 su bardağı süt


½ su bardağı şeker


2 tane yumurta


3,5 yemek kaşığı un


3,5 yemek kaşığı nişasta


150 g maskarpon peyniri ( ya da aynı miktarda labne peyniri )


2 paket vanilya

Maskarpon ve vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyun ve bir çırpıcı ile iyice karışana kadar karıştırın. Ocağı açın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ara ara karıştırararak kremanın ılımasını bekleyin.

Sonra maskarpon peyniri ile vanilyayı da ilave ederek iyice karıştırın.




Granül kahve ve şekeri ılık su içinde iyice karışana kadar karıştırın. Kedi dillerini bu sıvı karışımın içine hızlıca batırıp çıkararak ıslatın. Kedi dillerini bu karışım içinde çok tutarsanız hemen eriyor, bu nedenle hemen ıslatıp uygun bir kabın içine dizin. Üstüne hazırladığınız kremadan dökün. Frambuazları ilave edin ve kedi dillerini ikinci sıra olarak dizin. Ve üstlerini kapatacak şekilde kremayı dökün.


Bir sügeç yardımı ile bütün kremanın üstüne kakaoyu serpin. En son olarak da aroma vermesi için yine süzgeç yardımı ile Türk kahvesini serpin. Frambuazlarla süsleyip bir kaç saat dolapta bekletin.


Ve bahar kokuları arasında servis yapın...





AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...