Ana içeriğe atla

SEVGİYLE, SAĞLIKLA, HUZURLA, KALP KURABİYELERLE GEL 2017…



Aralık ayı biterken giden bir yılın hüznü çöker mi içinize?
Öylece gidiverir koca bir yıl. Nedense giderken farkına varırız. Sonra da yeni gelen yılın neşesiyle unutuveririz arkasından hüzünlendiğimiz geçip giden yılı... Zaman zaman geçen yılı hatırlasak da yeni yıl güzeldir... Yeniden başlamaktır, yeniden umutlanmaktır...
Belki yeni bir yıl;
Sağlık ve mutluluk getirir,
Huzur getirir,
Hayalini kurduğumuz, gönlümüzden geçen isteklerimizi getirir,
Yeni arkadaşlar getirir,
Sevdiğimiz şeyleri yapmak için daha çok zaman getirir,
Uzaktaki canlarımızı daha çok görebilmek için güzel fırsatlar getirir diye öylece bekleriz her gününü her ayını...
Gördün mü yeni yıl bak... Ne de çok görevin var... Haydi hemen gel, güzel güzel gel...
Çocuklar gibi güleceğimiz sağlıklı, huzurlu, sevgi dolu günlerinle gel...
Bu minik kalp kurabiyeler 2017 için...
MALZEMELER 
200 g tereyağ
¾ su bardağı şeker
½ çay kaşığı tuz
3 tane yumurta ( bir yumurtanın sarısı kurabiyelerin üstüne sürmek için )
2 limon kabuğunun rendesi
3 su bardağı un
Un hariç bütün malzemeleri karıştırın ve unu yavaş yavaş ekleyerek çok sert olmayan bir hamur yapın. Kurabiye hamurunu iki yağlı kağıt arasında merdane ile açın ve kalp şeklindeki kalıpla şekiller vererek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Hamuru yaklaşık 1 cm kalınlığında açabilirsiniz ama kurabiyelerin kalınlığı sizin isteğinize kalmış. Daha ince ya da daha kalın yapabilirsiniz. 
Üstlerine yumurta sarısı sürün. 200 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Gönlünüzden geçenleri gerçekleştirebileceğiniz bir yıl olması dileklerimle...











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa