23 Kasım 2016

ELMA DİLİMLİ HAVUÇLU KEK




Biliyorum ki; elma ve havuç kek için bir araya gelebilecek en güzel ikili... 

Hem de bir sonbahar kekine...

Elma ve havuçla yaptığım keklerden bir tanesi daha... Elmaları küp küp doğrayıp kekin içine karıştırabilirsiniz ya da burada yaptığım gibi dilimler halinde kekin üstüne yerleştirebilirsiniz. 

Ceviz de ilave edebilirsiniz. Bu sefer ceviz kullanmadım. Sadece elma ve havuç. Tarçın olmalı mutlaka...


MALZEMELER

5 tane yumurta

1,5 su bardağı şeker

125 g erimiş tereyağ

1 su bardağı yoğurt

1 çay kaşığı tarçın

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı un

1 su bardağı havuç ( rendelenmiş ve suyu sıkılmış )

2 tane elma ( dilimlenmiş )



Yumurtalar ile şekeri iyice çırparak karıştırdıktan sonra elma, havuç ve un dışındaki bütün malzemeleri ilave edin ve karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Suyunu süzdüğünüz havuçları en son ilave edin ve yavaş yavaş hamurun her yerine dağılmasını sağlayın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlayıp unladığınız kek kalıbına boşaltın. Elma dilimlerini kek hamurunun üstüne istediğiniz şekilde yerleştirin. 180 dereceye ısınmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.

İsterseniz soğuduktan sonra pudra şekeri serperek süsleyebilirsiniz.



AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...