18 Ekim 2016

LİMON KREMALI CHEESECAKE





Yazın soğuk soğuk iyi olur ama sonbaharın bu zamanlarına da uygundur.


Ekşi tadın peynirli tadla buluşması...


Limon kremasını yaparak başlayabilirsiniz...


Limon Krema


2 tane yumurta


2 tane limonun suyu


2 tane limonun kabuğunun rendesi ( ince ince )


1 yemek kaşığı nişasta


½ su bardağı şeker


50 g tereyağ ( isteğe bağlı )




Tereyağ hariç bütün malzemeleri ufak bir tencereye koyun ve iyice karışana kadar bir çırpıcı ile karıştırın. Bütün malzemeler karıştıktan sonra tencereyi ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alın ara ara karıştırarak soğutun. İsterseniz bu aşamada tereyağını ilave ederek karıştırabilirsiniz. Ben tereyağ ilave etmedim. İsteğe bağlı...


Cheesecake Tabanı


175 g pötibör ve burçak bisküvi karışımı


50 g tereyağ


1 çay kaşığı tarçın


Ben pötibör ve burçak bisküvilerini karıştırarak kullandım. Siz tadını beğendiğiniz başka bir bisküvi ile de yapabilirsiniz. Bisküvileri, tereyağını ve tarçını karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbının ( 25 cm çapında ) tabanına dökün ve bastırarak düz bir bisküvi tabanı oluşturun. Bunun için bir bardak tabanı kullanmak işinizi kolaylaştırabilir.


Cheesecake


3 tane yumurta


6 yemek kaşığı şeker


600 g labne peyniri


2,5 yemek kaşığı nişasta


200 ml krema


1 paket vanilya


Yumurta ve vanilya hariç bütün malzemeler karışana kadar mikser ile çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırın ve en son vanilyayı karıştırın.


Hazırladığınız bu karışımı bisküvi tabanının üstüne dökün.





175 dereceye ısınmış fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişirin. Cheesecake pişerken çatlamaması için fırının içine içi su dolu bir kap koyabilirsiniz. Ben su dolu bir kap koymama rağmen gene de biraz çatlayan bir cheesecake oldu ama limon kreması bu çatlayan yerleri doldurdu, sanırım daha iyi oldu...


Cheesecake piştikten sonra fırını kapatın ama fırından çıkarmayın, fırın kapağını aralayarak fırın soğuyana kadar bekleyin. Fırın soğuduktan sonra kalıptan çıkarmadan buzdolabına koyun. Bir gün bekletin. Bu nedenle ikram etmek istediğiniz zamandan bir gün önce yapmanız çok iyi olur. Bekleyen cheesecake daha lezzetli oluyor.


İkram etmeden önce kalıptan dikkatlice çıkarın ve hazırladığınız limon kremasını üstüne dökün, istediğiniz meyvelerle süsleyin.




AFİYET OLSUN




2 yorum:

  1. Muhteşem görünüyo ellerine sağlık!!

    YanıtlaSil
  2. Yazı için teşekkür ederim ayrıca siteme ziyaretlerinizi bekliyorum
    https://islamguzelahlaktir.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...