08 Temmuz 2016

TAVADA MAKARNA BÖREĞİ





Makarna kurtarıcı bir yemek benim için. Uzun aralar verildikten sonra yapılırsa da yemesi daha bir zevkli oluyor. Ve bir çok tarif var makarna ile yapabileceğimiz. Ev makarnasının tadına doyum olmaz ama hazır makarnalar da elimizin altında bulunan lezzetlerden.


Bu tarif fırın makarna tadında tavada yapılan bir tarif. Daha çabuk ve pratik...


MALZEMELER


300 g haşlanmış makarna


2 tane yumurta


½ çay bardağı sıvı yağ


1 çay bardağı süt


1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir


1 tutam ince doğranmış maydanoz


Yeteri miktarda tuz



Yumurta, sıvı yağ ve sütü derin bir kapta karışana kadar çırpın. Diğer malzemeleri ve haşlanmış makarnayı da ilave edin ve karıştırın. 


Hazırladığınız makarna karışımını tavaya boşaltın, üstünü düzleyin ve kısık ateşte pişirin. Alt kısmı kızarınca ters çevirin ve diğer yüzünü de kızarana kadar pişirin. Tavanın ağzını kapatın ama diğer tarafı pişerken açın.


Ve ılık ılık servis yapın...





AFİYET OLSUN




5 yorum:

  1. İlk kez böyle bir tarif gördüm çok hoşuma gitti :) Ne kadar güzel yapmışsınız ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  2. Çok çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem... Kalan makarnalarda değerlendirilebilir. ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...