07 Temmuz 2016

İZMİR KÖFTE




En klasik yemeklerden biridir, lezzetlidir, yapımı çok basittir, mis gibi kokar fırında pişerken...

Köftesini hazırlamak biraz zaman alabilir. Köftenin hazırlanması için neleri kullanacağınız sizin damak zevkinize göre değişir.


Az yağlı kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış kuru ekmek içi, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon, kuru nane ve kekik ile basit bir köfte hazırlamak mümkün. Sevdiğiniz farklı malzemeleri eklemek size kalmış.

Köfte harcını hazırladıktan sonra yuvarlak ve yassı köfteler yapın. Patatesleri de köfte büyüklüğünde halkalar halinde doğrayın. 
 


Fırın kabına bir köfte, bir patates olarak diklemesine yerleştirin. Aralarına yeşil biber ve domates yerleştirdikten sonra üstünü geçmeyecek miktarda salçalı su ilave edin. İsterseniz köfte ve patatesleri hafif bir kızartma yaptıktan sonra da dizebilirsiniz fırın kabına...

180 dereceye ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar yavaş yavaş pişirin.



AFİYET OLSUN





3 yorum:

  1. Ellerinize sağlık :) Mutlu bayramlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sizlere de sağlıklı ve mutlu bayramlar...

      Sil
  2. ben de çok yaparım. benim kurtarıcı yemeğim. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...