Sunumu güzel bir
kurabiye, tadı da...
Ve ağzı kapalı bir kapta uzun süre taze olarak dayanıyor olması da güzel.
MALZEMELER
150 g tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
¾ su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Ve ağzı kapalı bir kapta uzun süre taze olarak dayanıyor olması da güzel.
MALZEMELER
150 g tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
¾ su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Un hariç bütün
malzemeleri karıştırın ve unu yavaş yavaş ilave ederek çok sert olmayan bir
hamur yapın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Normal kurabiye
şekilleri de verebilirsiniz. Dondurma şekli için dondurma kepçesini kullanarak
hamuru şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin ve 180 dereceye
ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Beyaz kalmasına dikkat edin.
Kakaolu yapmak
isterseniz;
Hamurun yarısına 2 yemek kaşığı kakao ilave edip yoğurarak şekil verebilirsiniz.
Frambuazlı yapmak isterseniz
Hamurun yarısına
1 su bardağı frambuaz
½ su bardağı un
İlave ederek yoğurup şekil verebilirsiniz.
Hamurun yarısına 2 yemek kaşığı kakao ilave edip yoğurarak şekil verebilirsiniz.
Frambuazlı yapmak isterseniz
Hamurun yarısına
1 su bardağı frambuaz
½ su bardağı un
İlave ederek yoğurup şekil verebilirsiniz.
Ve bir kere denedikten sonra hep yapmak isteyebilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Ay şahane olmuş bunlar ellerinize sağlık bayıldım :))
YanıtlaSilbirçok blogta gördüğüm ama cesaret edemediğim bir tarif... Çok güzel görünüyorlar, beceremezsem çok üzülürüm ;)
YanıtlaSilEllerinize sağlık ;)
Görüntü gerçekten de dondurma , ilk fırsatta denemek isterim. Ayrıca dondurmanın yanında da sunumda çok şık olacak.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil