Ana içeriğe atla

BİSKÜVİLİ PASTA



Ne kadar eskidir bu pasta... Çocukluğumun lezzetidir... Az malzeme ile güzel bir tat kalır damaklarda...
Bir zamanlar çok yapardım ama yıllar var ki yapmamışım. Neden bu kadar uzun bir süre yapmamışım bilmiyorum. Bazen oluyor böyle ve çok şaşırıyorum. Unutuyorum sanırım... Ama fena da olmuyor, yeni bir tarif bulmuş gibi seviniyorum.
MALZEMELER 
4 su bardağı süt
½ su bardağı şeker
2 tane yumurta
4 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı krema
Ve
Yeteri kadar pötibör ( petits- beurre ) bisküvi, hem sade hem de kakaolu
Vanilya ve krema hariç bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın ve karıştırmaya devam ederek kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca ocaktan alın ve ara ara karıştırarak ılımasını bekleyin. Vanilya ve kremayı da ilave ederek iyice karıştırın.
Bundan sonra yapmanız gereken çok kolay. Bisküvileri istediğiniz şekilde dizip aralarına hazırladığınız kremayı sürmek...
Bisküvileri kremaya batırıp bir sade bir kakaolu olmak üzere ard arda dizebilirsiniz. Sonra üstünü krema ile kaplayıp, süsleyebilirsiniz. Bu şekilde hazırlarsanız pastanızı yan yan dilimleyin, böylece farklı bir sunum hazırlamış olursunuz.
Ya da dikdörtgen veya kare servis kaplarını kullanabilirsiniz. Alt tabana bisküvileri dizip üstlerine krema ve sonra bir sıra daha bisküvi ve üstlerine krema ile hazırlayıp, karelere bölebilirsiniz. Bisküvi katını dilediğiniz miktarda yapabilirsiniz. En üstünü krema ile kaplayarak istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz...
Farklı şekiller vermek sizin elinizde...
Soğuyana kadar dolapta beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.





AFİYET OLSUN





Yorumlar

  1. Benim de çocukluğumun pastası... Ne kadar eskilere götürdünüz beni ;)
    Sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  2. Mutfağa meraklı kız çocuklarının ilk denedikleri tariflerden. Ne güzel günlerdi. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bu tarifi çok görmüştüm yapmak nasip olmadı :( En kısa sürede yapmam lazım ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa