Ana içeriğe atla

NICE, CANNES, SAIT- TROPEZ, MONACO I




Nice


Fransa`nın güneyi, Cote d`Azur bölgesi, Provence ya da Fransız Rivierası olarak adlandırılan bölge... Sait- Tropez, Antibes, Cannes, Nice, Monaco... Sahil boyunca sıralanan bu şehirler dağların tepelerine kadar uzanan yamaçlar boyunca görebileceğiniz manzarada yer almış...

Nice Fransa`nın 5. büyük şehri. Uzun yıllar İtalya egemenliğinde kaldığı için mimarisi İtalya`ya özgü bir çok bina görebilirsiniz.

Nice şehrinin en güzel kısmı kilometrelerce uzanan sahilleri.




Uzun uzun palmiyelerle süslenmiş cadde kıyı boyunca devam ediyor. Devam eden bu kıyı güneşli yol olarak da adlandırılıyormuş.




Ama en çok Promenade Des Anglais olarak kullanılıyor. 1822 yılında hasatlar kötü gidince boşta kalan ve buraya portakal toplamak için gelen mevsimlik işçilere yaptırılmış.  5 km uzunluğundaki bu yol yürüyüş yapmaya, paten kaymaya çok müsait. Ve yılın her dönemi kalabalık. Yolun deniz tarafında plajlar yer alıyor. Deniz güneşin ışıltılarıyla güzel bir manzara oluyor bu yolda yürüyenlere...

Merdivenlerle Castle Hill`e ulaşmak ve tepen Nice ve kıyıları seyretmek tercih edilen bir aktivite.

Sahil boyuna sıralanmış güzel manzarası olan oteller ve evler şehire renk katıyor.

Nice` den biraz yol alınca Antibes sahillerinde sıralanmış plajları görebilirsiniz ve Grimaldi Sarayı`nı da. Picasso ziyaret için Antibes`e geldiğinde kalmak istemiş ve Grimaldi ailesi şatoyu Picasso`ya tahsis etmiş. Picasso sevgilisi ile bir yıla yakın burada yaşarken bir çok da eser yaratmış. Şehirden ayrılırken bu eserleri bırakmış. Şimdi bu şato 250`e yakın eserin sergilendiği Picasso Müzesi olarak ziyaret ediliyor.

Bu kısa ve hızlı ziyarette akılda kalan renkli güzel binalar ve palmiyeler oluyor sanırım tarihi bir çok binanın ve güzel deniz manzarasının yanında...





















25- 28 Mart 2016

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa