20 Mayıs 2016

KIRMIZI MEYVELİ BROWNIE CHEESECAKE




Cheesecake ve brownie beraberliği hoşuma gitti... Birbirini tamamlayan lezzetlermiş, sevdim ben...

Kırmızı meyve sosu ile daha da güzel oldu ama sos olmadan da servis yapılabilir.

Yaptığım brownie sıvıyağlı ve çikolata yerine kakao kullandım...


MALZEMELER

Brownie Kek 

3 tane yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

½ su bardağı sıvıyağ

4 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un

1 su bardağı iri iri ufalanmış ceviz ( isteğe bağlı )

Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra un hariç diğer malzemeleri iyice karıştırın ve unu yavaş yavaş ilave edin. Ben ceviz koymadım. Elde ettiğiniz hamuru yağlayıp unladığınız kek kalıbına dökün. Kek kalıbına yağlı kağıt da serebilirsiniz.


Cheesecake için

600 g labne peyniri

6 yemek kaşığı şeker
 
2,5 yemek kaşığı nişasta

200 ml krema

3 yumurta

1 paket vanilya ya da 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Labne peyniri ve şekeri çırptıktan sonra nişasta, krema ve vanilyayı ilave edin. Yumurtaları teker teker karıştırarak ekleyin. Ve bu karışımı browni hamurunun üstüne dökün.

170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk pişirin. Üstü pembeleşmeye başladığında fırını kapatın cheesecake içinde kalacak çekilde soğumaya bırakın. Sonra buzdolabına kaldırın ve ertesi güne kadar dinlendirin. Bu zaman içinde daha lezzetli bir cheesecake oluyor...


Kırmızı Meyveli Sos

1 su bardağı karışık kırmızı meyve

2 yemek kaşığı şeker ( daha tatlı olmasını isterseniz şekeri arttırabilirsiniz)



Kırmızı meyvelerle şekeri bir tencerede bir miktar kaynatın ve soğutun, sonra cheesecake servisi yaparken üstüne dökün.




 AFİYET OLSUN





1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...