Portakallı olunca
kış günlerinde istenen bir kek olabilir ama portakal bulabildiğiniz her
an yapabilirsiniz. Sıcak yaz günlerinin akşam serinliğinde de hoş bir lezzet
olabilir...
Hafif bir kek...
Üstüne dökeceğiniz
sos ile biraz da nemlenen bir kek. Ama istemiyorsanız sosu dökmeyebilirsiniz.
MALZEMELER 2 tane yumurta
1 kahve fincanı şeker
125 g eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
3 tane portakalın rendelenmiş kabukları
3 çorba kaşığı portakal suyu
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Yumurta ve şekeri
karışana kadar çırptıktan sonra un hariç diğer malzemeleri ilave edin ve
karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin ve yağlayıp
unladığınız fırın kalıbına dökün. 180 dereceye ısınmış fırında pişirin.
Sos için 2 kahve fincanı portakal suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
Toz şekeri
portakal suyunda karıştırın ve fırından çıkardığınız kekin üstüne yavaş yavaş
dökün.
Belki bir bardak
portakal suyu ile servis yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Mis gibi portakal kokulu keki çok severim. Ben de kışın yapıyorum ama dediğiniz gibi portakal varsa yazın da yapılır. Afiyet olsun :)
YanıtlaSil