14 Nisan 2016

PORTAKALLI KEK





Portakallı olunca kış günlerinde istenen bir kek olabilir ama portakal bulabildiğiniz her an yapabilirsiniz. Sıcak yaz günlerinin akşam serinliğinde de hoş bir lezzet olabilir...


Hafif bir kek...


Üstüne dökeceğiniz sos ile biraz da nemlenen bir kek. Ama istemiyorsanız sosu dökmeyebilirsiniz.


MALZEMELER


2 tane yumurta


1 kahve fincanı şeker


125 g eritilmiş tereyağ


1 çay bardağı yoğurt


1 çay bardağı süt


3 tane portakalın rendelenmiş kabukları


3 çorba kaşığı portakal suyu


1 paket kabartma tozu


2 su bardağı un




Yumurta ve şekeri karışana kadar çırptıktan sonra un hariç diğer malzemeleri ilave edin ve karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin ve yağlayıp unladığınız fırın kalıbına dökün. 180 dereceye ısınmış fırında pişirin. 


Sos için


2 kahve fincanı portakal suyu


2 yemek kaşığı toz şeker


Toz şekeri portakal suyunda karıştırın ve fırından çıkardığınız kekin üstüne yavaş yavaş dökün.


Belki bir bardak portakal suyu ile servis yapabilirsiniz...





AFİYET OLSUN







1 yorum:

  1. Mis gibi portakal kokulu keki çok severim. Ben de kışın yapıyorum ama dediğiniz gibi portakal varsa yazın da yapılır. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...