20 Nisan 2016

KARIŞIK DOLMA





İç malzemesi aynı olmasına rağmen farklı sebzeler kullanarak farklı lezzetlerin yakalandığı dolmalar... Sofralarımızda özel bir yeri var dolmaların. Zeytinyağlı olması bu lezzeti arttıran en önemli sebep sanırım. Dolma yapmak için her mevsim uygun. 


Lahana, yaprak, biber, kuru patlıcan, kuru biber, kabak çiçeği ve enginar...


Enginar seviyorsanız eğer dolmasını da deneyin, çok lezzetli oluyor.


Bu dolmaları tek tek yaptığınız gibi karışık da yapabilirsiniz... 


Bu şekilde hazırlayacağınız karışık dolmalar ile hem sofralar renkleniyor hem de lezzetler çeşitleniyor.




Dolma İçi


2 su bardağı pirinç


2 tane rendelenmiş kuru soğan


Bir tutam doğranmış maydanoz, nane, dereotu


2 yemek kaşığı dolmalık fıstık


2 yemek kaşığı kuş üzümü


1 çay kaşığı tarçın


1 çay kaşığı karabiber


1 çay kaşığı tuz


1 çay kaşığı şeker


2 yemek kaşığı zeytin yağı


Ve servis için limon suyu




Bütün malzemeleri karıştırıp hiç pişirmeden de kullanabilirsiniz ya da soğanı yağ ile biraz kavurup sonra bütün malzemeleri ve üstünü geçmeyecek kadar su ile kısık ateşte az pişirip de kullanabilirsiniz. Bu iç malzeme ile bütün dolma çeşitlerini yapabilirsiniz. Eğer sevdiğiniz bir lezzet varsa ilave yapabilirsiniz ya da bu oranları istediğiniz ölçüde azaltıp çoğaltabilirsiniz... Enginar dolması için kırmızı biber ekliyorum, renklendiriyor...




Ve dolmaları servis yaparken lezzetini arttıran limon suyu...




AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...