İç malzemesi aynı
olmasına rağmen farklı sebzeler kullanarak farklı lezzetlerin yakalandığı
dolmalar... Sofralarımızda özel bir yeri var dolmaların. Zeytinyağlı olması bu
lezzeti arttıran en önemli sebep sanırım. Dolma yapmak için her mevsim uygun.
Lahana, yaprak,
biber, kuru patlıcan, kuru biber, kabak çiçeği ve enginar...Enginar seviyorsanız eğer dolmasını da deneyin, çok lezzetli oluyor.
Bu dolmaları tek tek yaptığınız gibi karışık da yapabilirsiniz...
Bu şekilde hazırlayacağınız
karışık dolmalar ile hem sofralar renkleniyor hem de lezzetler çeşitleniyor.
Dolma İçi
2 su bardağı pirinç
2 tane rendelenmiş kuru soğan
Bir tutam doğranmış maydanoz, nane, dereotu
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Ve servis için limon suyu
2 su bardağı pirinç
2 tane rendelenmiş kuru soğan
Bir tutam doğranmış maydanoz, nane, dereotu
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Ve servis için limon suyu
Bütün malzemeleri
karıştırıp hiç pişirmeden de kullanabilirsiniz ya da soğanı yağ ile biraz
kavurup sonra bütün malzemeleri ve üstünü geçmeyecek kadar su ile kısık ateşte
az pişirip de kullanabilirsiniz. Bu iç malzeme ile bütün dolma çeşitlerini
yapabilirsiniz. Eğer sevdiğiniz bir lezzet varsa ilave yapabilirsiniz ya da bu
oranları istediğiniz ölçüde azaltıp çoğaltabilirsiniz... Enginar dolması için kırmızı biber ekliyorum, renklendiriyor...
Ve dolmaları servis yaparken lezzetini arttıran limon suyu...
Ve dolmaları servis yaparken lezzetini arttıran limon suyu...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder