Ana içeriğe atla

ÇİKOLATALI KURABİYE, COOKİE



Sadece çocuklar değil biz büyükler de çok seviyoruz kurabiyeleri... Ve nedendir bilmem ama çayın yanına çok yakıştırırız. Belki çocukluğumuza dayanır sebebi...
Aslında hala severim ama çocuklara yakışan, büyüklere yakışmayan bir hareket kabul edilir ya... Kurabiyeleri çaya banarak yemek... Hala çok hoşuma gider... Hem kurabiyenin hem de çayın tadı asıl öyle çıkar. Kurabiye çayın içine de düşebilir ama olsun tatlı tatlı yenir...
Bu kurabiyeler de tam çaya banmalık... Cookie, Amerikan kurabiyesi yani bildiğimiz çikolatalı kurabiye...
MALZEMELER 
200 g tereyağ
¾ su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Ve  
3 yemek kaşığı kakao ( kakaolu yapmak isterseniz)
Farklı boylarda ufalanmış çikolata parçacıkları
Eğer sade kurabiye yapmak istiyorsanız un hariç bütün malzemeleri karıştırın ve unu yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüz bir hamur olana kadar karıştırın.
Eğer kakaolu kurabiyeler yapmak isterseniz yaptığınız bu hamura unla birlikte kakaoyu da ilave ederek karıştırın.
Ya da yaptığınız sade hamuru ikiye bölün yarısına kakao ( 1,5 yemek kaşığı ) karıştın...
İstediğiniz gibi hamur elde ettikten sonra dondurma kepçesi ile hamurdan parçalar alın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin. Çünkü top top koyduğunuz kurabiye hamurları yayılarak düzleşecek. Bu aşamada eğer çikolatalı kurabiye yapmak istiyorsanız kurabiyeleri tepsiye yerleştirdikten sonra çikolata parçalarını kurabiye toplarınızın üstüne bastırarak yerleştirin. Bitter çikolata ya da beyaz çikolata fark etmez.
Sade, kakaolu, çikolata parçacıklı sade ve çikolata parçacıklı kakaolu olmak üzere farklı çeşitlerde kurabiyeler yapmak mümkün...
Ve kurabiyelerinizi 170 dereceye ısıttığınız fırında pişirin. 18- 20 dk yeterli bir zaman... Daha fazla tutarsanız çok sert oluyor... 15-18 dk olursa daha yumuşak kurabiyeler elde edebilirsiniz... 
Yanına süt belki limonata... Ama çay en iyisi...




AFİYET OLSUN





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa