Tatlı tuzlu İskoç
çöreği ya da İngiliz ekmeği olarak karşıma çıktı... Bir çeşit tatlı kurabiye
gibi ama hamurunun yapılışı biraz farklı... Çayın yanına çok yakışan bir
lezzet.
Sade
yapabilirsiniz ya da evde bulunan meyvelerden de ekleyebilirsiniz. Sade
yaparsanız reçelle birlikte güzel bir ikili olduğunu söyleyebilirim...
MALZEMELER 2,5 su bardağı un
½ su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Bütün bu malzemeleri karıştın ve
170 g tereyağ
İlave edin ve parmaklarınızla hafif hafif yoğurun, kum gibi bir karışım oluyor.
Sonra;
1 tane yumurta
½ su bardağı krema
1 vanilya çubuğu içindeki vanilya özütü
1 tane yumurta
½ su bardağı krema
1 vanilya çubuğu içindeki vanilya özütü
Yumurta, krema ve
vanilyayı iyice çırpın ve kum gibi hazırladığınız karışımın üstüne dökün, yavaş
yavaş yine parmaklarınızla yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin ve kolay şekil
verebilmek için 15 dk buzdolabında bekletin.
Dolaptan
çıkardığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve parmaklarınızla çok bastırmadan
yuvarlak bir şekil verin, 8 eşit üçgene bölebilirsiniz. Çok fazla şekil
bozukluğu yapmadan yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine yerleştirin. Üçgen
şekil vermek zorunda değilsiniz, istediğiniz bir şekil olabilir...
Ve üstüne sürmek
için;
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı krema
½ su bardağı pudra şekeri
Çubuk vanilyadan alınan 1 çay kaşığı vanilya özütü
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı şeker
Yumurta sarısı ve
suyu çırptıktan sonra çöreklerin üstlerine sürün ve toz şekerini çöreklerin üstüne
serpin.
Ben çöreklerin
üstüne bu karışımdan sürmedim... 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika
pişirmeniz yeterli...
Hazırladığınız sade
çörekleri servis yapabilirsiniz... Meyveli çörekler yapmak isterseniz taze
çilek ya da yaban mersini parçacıklarını şekil verdikten sonra çöreklerin
üstüne ekleyebilirsiniz...
Piştikten sonra
çöreklerin üstüne sos isterseniz; 3 yemek kaşığı krema
½ su bardağı pudra şekeri
Çubuk vanilyadan alınan 1 çay kaşığı vanilya özütü
Bu üç malzemeyi
çırparak karıştırdıktan sonra çöreklerinizin üstüne dökerek daha da
lezzetlendirebilirsiniz. Sos ile daha da lezzetleniyor... Bu şekilde yemek daha
çok hoşumuza gittiği için bu sefer sos yapmadım...
Çubuk vanilya
yerine her zaman kullandığımız toz vanilya da kullabilirsiniz ama çubuk
vanilyayı da denemenizi isterim... Doğal olduğu için kokusu daha güzel...
AFİYET OLSUN
Hayırlı günler dileklerimle. Siteniz oldukça güzel. Hayırlı günler oktay usta yemek tarifleri sitemizde sizin kendinize ait olan tarif ve resimler ile sitemize tarif yarışmasına katılabilirsiniz.
YanıtlaSilhttp://www.oktayusta-yemektarifleri.com/p/tarif-gonder.html