Ana içeriğe atla

NENDAZ; KARLA KAPLI DAĞLAR...



Nendaz, İsviçre`nin Valais kantonuna bağlı Conthey ilçesinde.
Kuşbakışı Sion manzarasına sahip ama çoğu zaman bulutları ve dağların uç kısımlarını seyretmek zorunda kalabilirsiniz… Bir o kadar da yüksek.
Rhon vadisinin Sion kısmında, güneşli bir plato üzerinde yer alıyor ve Valais kantonunun kalbi olarak kabul ediliyor. Chamonix ve Zermatt arasında…

Küçük küçük köyler bu vadilerin aralarına dağılmış ve 18.yy`dan kalma ahşap evleri ile çok güzel bir manzara oluşturuyor. Kış olup da kar yağınca çam ağaçları ve bu evlerin çatıları karla kaplanıyor, bambaşka bir görüntü çıkıyor karşınıza…

4 vadi boyunca devam eden kayak alanlarının başlangıç noktası konumunda. Bir çok kola ayrılan teleferik sistemi ile istediğiniz yüksekliğe çıkıp özgürce kaymak için elverişli pistler hazırlanmış. Toplamda 412 km uzunluğunda piste sahip. Kayak yapmaktan hoşlanıyorsanız tam sizlere göre…


Yok kaymak bana göre değil diyenlerdenseniz bizim gibi o zaman da teleferiklerle istediğiniz yerlere çıkıp yürüyerek, manzara seyrederek karla kaplı dağların keyfini çıkarabilirsiniz.

3330 m yükseklikteki Mont Fort tepesine çıkabilirsiniz mesela... Ve sonunu görmekte zorlanabileceğiniz uzunlukta dağ sırasına bakarak gözünüzü dinlendirebilirsiniz. Ve gözünüz adrenalinle yüklü kayakçılara takılabilir. Onların bu yükseklikten nasıl heyecan ve mutlulukla aşağıya doğru kayarak indiklerini hayretle izleyebilirsiniz.

La Tzoumaz, Thyon, Verbier, Veysonnaz diğer vadilerin isimleri. Kışın oldukça yoğun olarak kayak sporunun yapıldığı yerler… 
Bu mevsimde gelirseniz eğer bu manzaraları karsız hayal edemiyorsunuz… Kar buralarda her zaman varmış gibi… Güller bile karda açıyor gibi…
Ama değil tabii ki… Yaz mevsimi için de bir çok kişi bu vadileri dağ yürüyüşü yapmak, bu yükseklikte temiz havayı içine çekmek ve kafa dinlemek için tercih ediyor…





Ocak 2016 








Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa