23 Mart 2016

KESTANELİ KEK





Kestane zamanı geçmeden yapılabilecek lezzetli keklerden... 

Eğer haşlayıp dondurucuda saklayabilirseniz ne mutlu, bu şekilde her zaman elinizin altında kestane bulunabilir...

MALZEMELER

4 tane yumurta

1 su bardağı şeker

1 çay bardağı sıvıyağ

2 su bardağı haşlanmış ve ufalanmış kestane

1 paket kabartma tozu

1,5 çay kaşığı karbonat

1 paket vanilya

2 su bardağı un

3 yemek kaşığı kakao



Yumurta ve şekeri iyice karışana kadar çırptıktan sonra kestane hariç bütün malzemeleri karıştırın ve en sonunda kestaneleri de ilave ederek bir kaşık yardımı ile karıştırıp yağlayıp unladığınız kek kalıbına dökün. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Üstünü süslemek için çikolata parçaları ve pudra şekeri kullanabilirsiniz.




AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...