Kestane zamanı
geçmeden yapılabilecek lezzetli keklerden...
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı haşlanmış ve ufalanmış kestane
1 paket kabartma tozu
1,5 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Eğer haşlayıp
dondurucuda saklayabilirseniz ne mutlu, bu şekilde her zaman elinizin altında
kestane bulunabilir...
MALZEMELER 4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı haşlanmış ve ufalanmış kestane
1 paket kabartma tozu
1,5 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Yumurta ve şekeri
iyice karışana kadar çırptıktan sonra kestane hariç bütün malzemeleri
karıştırın ve en sonunda kestaneleri de ilave ederek bir kaşık yardımı ile
karıştırıp, yağlayıp unladığınız kek kalıbına dökün. 180 dereceye ısıtılmış
fırında pişirin. Üstünü süslemek için çikolata parçaları ve pudra şekeri
kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder