09 Şubat 2016

ELMADAN GÜLLER





Görüntüsü güzel, yapımı çok ama çok basit olan hafif bir tatlı... belki sofralarınızı süslemek için de kullanabileceğiniz lezzetli bir süs...


Milföy hamuru biraz fazla yağlı olduğu için çok az kullandığım bir hamurdur ama bu şekilde sevimli güller elde etmek adına kullanabilirim.




MALZEMELER

Milföy hamuru

Elma

Kayısı reçeli ya da marmelatı

Tarçın

Bir miktar un

Dilimlenmiş elmaları bekletmek için limonlu sıcak su

Ve 


Süslemek için pudra şekeri
 

Milföy hamurunu 6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin ve biraz açarak inceltin. Açarken çok az un kullanabilirsiniz... kayısı marmelatını ya da reçelinin tanesiz kısmını ince bir tabaka halinde şerit halindeki milföyün üzerine sürün. İnce dilimler halinde kestiğiniz elmaları limonlu sıcak suyun içinde 5 dk beklettikten sonra milföy şeridinin yarısına elmaların yuvarlak kısmı biraz dışarıda kalacak şekilde dizin, üstlerine tarçın dökün ve milföyün diğer yarısını elmaların üstüne gelecek şekilde kapatın. Elmaları dizdiğiniz milföyü uçtan başlayarak rulo yapın...



Hazırladığınız elmalı milföyleri muffin kalıplarına yerleştirip 180 dereceye ısıtılmış fırında milföyler hafif kızarana kadar pişirin.


Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra servis için üzerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.







AFİYET OLSUN




5 yorum:

  1. Sunumda görüntü de çok çok hoş olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar
    Fotoğraflar , güller harika görünüyor.Bayıldım , bayıldım.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir görüntü olmus elinize sağlık.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir görüntü olmus elinize sağlık.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...