Pırasa zamanı
şimdi... Bu nedenle bol bol yemek iyi olur sanırım...
MALZEMELER
3 su bardağı ince doğranmış pırasa
2 su bardağı doğranmış mantar
1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
Yeterince tuz
Güzel bir lezzeti
olan pırasayı farklı şekillerde kullanabiliriz... Zeytinyağlı yapabiliriz, etli
sarmasını yapabiliriz. Her şekilde hoş bir lezzet çıkıyor ortaya.
Mısır unuyla da
çok yakışıyor ve bir de mantar...MALZEMELER
3 su bardağı ince doğranmış pırasa
2 su bardağı doğranmış mantar
1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
Yeterince tuz
Yumurta, yoğurt
ve sıvı yağ karışana kadar çırpın. Unu ve kabartma tozunu ilave edin,
karıştırın. Pırasa, mantar ve istediğiniz miktarda tuzu da ekledikten sonra
iyice karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine eşit olacak şekilde
yayın. Biraz katı bir karışım olduğu için kaşıkla düzeltebilirsiniz.
180 dereceye
ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk üstü pembeleşene kadar pişirin.Yumuşacık ve lezzetli bir kek oluyor...
AFİYET OLSUN
Eminim harika bir tarif. Pırasayı yemek olarak yetmeyenler için de ideal bir çözüm. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor. Tam da mevsimi ellerinize sağlık...
YanıtlaSilhttp://fincanteyze.blogspot.com.tr/
Ellerinize sağlık. Fırında Mücver adıyla sebzeli kekler yapar çok da severek yerim. Pırasayi da ayrı seviyordum. Bu tarif de süperdir eminim:)))))
YanıtlaSilfulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...