Bence yemeğine
göre çok daha fazla lezzetli... Zeytinyağlı da yapabilirsiniz, kıymalı
da... Pişerken eve dağılan kokusu da ayrı güzel.
MALZEMELER
8-10 tane pırasanın beyaz kısmı ( yeşil yapraklı kısımlarını yemek yapabilirsiniz )
400 g kıyma
½ su bardağı pirinç
2 tane rendelenmiş kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Birer tutam ince doğranmış maydanoz, dereotu, taze nane
Tuz, karabiber
Ve
Yeteri miktarda salça ile hazırlanmış salçalı su
MALZEMELER
8-10 tane pırasanın beyaz kısmı ( yeşil yapraklı kısımlarını yemek yapabilirsiniz )
400 g kıyma
½ su bardağı pirinç
2 tane rendelenmiş kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Birer tutam ince doğranmış maydanoz, dereotu, taze nane
Tuz, karabiber
Ve
Yeteri miktarda salça ile hazırlanmış salçalı su
En temel dolma
içi malzemeleri ile basit bir iç harç hazırlayabilirsiniz. Ayrıca bu
malzemelerin içine sevdiğiniz lezzetleri de ilave edebilirsiniz. Pirinçli ya da
bulgurlu yapmak size kalmış... Her ikisi de lezzetli oluyor.
Pırasaları
ortalarından yarıya kadar kesin ve çok yumuşamayacak kadar haşlayın.
Pırasaların her
bir katını teker teker ayırarak arasına hazırladığınız kıymalı harçtan
yeteri miktarda koyup muska şeklinde sarın. Büyüklüğünü istediğiniz şekilde
ayarlayabilirsiniz. İç harç artarsa eğer evde kabaklarınız varsa onları da
doldurabilirsiniz ya da yaprak sarabilirsiniz...
Muska şeklinde
sardığınız pırasaları tencereye dizdikten sonra üstünü geçecek kadar salçalı su
ilave edin. İsterseniz bir miktar tereyağ ilavesi ile yemeğinizi daha da
lezzetlendirebilirsiniz. Kıymanın yağı yeterli olduğu için ben yağ eklemiyorum.
Kaynarken açılmamaları
için pırasaların üstünü sert bir cisimle kapatın. Ben uygun büyüklükteki
tabaklar ile kapatıyorum. Tencerenin ağzını kapatın ve kaynadıktan sonra kısık
ateşte yavaş yavaş pırasalar pişene kadar pişirin. Pırasaları önceden
haşladığımız için çabuk pişen bir yemek.
Zeytinyağlı bir
harç yaparak da sarabilirsiniz pırasaları...Piştikten sonra çok fazla soğutmadan ılık ılık servis yapın...
AFİYET OLSUN
Çok severim ben pırasa sarmasını. Ellerine sağlık
YanıtlaSilBende zeytinyağlısını yapıyorum,çok güzel oluyor..Biraz zahmetli ama değiyor doğrusu..Afiyetle..
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ama çok zahmetli görünüyor. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilhttp://fincanteyze.blogspot.com.tr/
Merhabalar, sayfanızı ziyaret ettim ve çok güzel görünüyor herşey. Sayfanızı ayrıca izlemeye aldım. Evet bende ıslak kek denemiştim fakat sizin tarifinizi de denemek isterim mutlaka. Güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Bende sizi kendi sayfamı ziyarete beklerim. Sevgiler.
YanıtlaSilhttp://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/