Ana içeriğe atla

PIRASA SARMASI



Bence yemeğine göre çok daha fazla lezzetli... Zeytinyağlı da yapabilirsiniz, kıymalı da... Pişerken eve dağılan kokusu da ayrı güzel.
MALZEMELER 
8-10 tane pırasanın beyaz kısmı ( yeşil yapraklı kısımlarını yemek yapabilirsiniz )
400 g kıyma
½ su bardağı pirinç
2 tane rendelenmiş kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Birer tutam ince doğranmış maydanoz, dereotu, taze nane
Tuz, karabiber
Ve  
Yeteri miktarda salça ile hazırlanmış salçalı su
En temel dolma içi malzemeleri ile basit bir iç harç hazırlayabilirsiniz. Ayrıca bu malzemelerin içine sevdiğiniz lezzetleri de ilave edebilirsiniz. Pirinçli ya da bulgurlu yapmak size kalmış... Her ikisi de lezzetli oluyor.
Pırasaları ortalarından yarıya kadar kesin ve çok yumuşamayacak kadar haşlayın.
Pırasaların her bir katını teker teker ayırarak arasına hazırladığınız kıymalı harçtan yeteri miktarda koyup muska şeklinde sarın. Büyüklüğünü istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. İç harç artarsa eğer evde kabaklarınız varsa onları da doldurabilirsiniz ya da yaprak sarabilirsiniz...
Muska şeklinde sardığınız pırasaları tencereye dizdikten sonra üstünü geçecek kadar salçalı su ilave edin. İsterseniz bir miktar tereyağ ilavesi ile yemeğinizi daha da lezzetlendirebilirsiniz. Kıymanın yağı yeterli olduğu için ben yağ eklemiyorum.
Kaynarken açılmamaları için pırasaların üstünü sert bir cisimle kapatın. Ben uygun büyüklükteki tabaklar ile kapatıyorum. Tencerenin ağzını kapatın ve kaynadıktan sonra kısık ateşte yavaş yavaş pırasalar pişene kadar pişirin. Pırasaları önceden haşladığımız için çabuk pişen bir yemek.
Zeytinyağlı bir harç yaparak da sarabilirsiniz pırasaları...
Piştikten sonra çok fazla soğutmadan ılık ılık servis yapın...



AFİYET OLSUN





Yorumlar

  1. Çok severim ben pırasa sarmasını. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bende zeytinyağlısını yapıyorum,çok güzel oluyor..Biraz zahmetli ama değiyor doğrusu..Afiyetle..

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor ama çok zahmetli görünüyor. Ellerinize sağlık
    http://fincanteyze.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar, sayfanızı ziyaret ettim ve çok güzel görünüyor herşey. Sayfanızı ayrıca izlemeye aldım. Evet bende ıslak kek denemiştim fakat sizin tarifinizi de denemek isterim mutlaka. Güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Bende sizi kendi sayfamı ziyarete beklerim. Sevgiler.
    http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa