15 Ocak 2016

PIRASA SARMASI




Bence yemeğine göre çok daha fazla lezzetli...zeytinyağlı da yapabilirsiniz, kıymalı da...pişerken eve dağılan kokusu da ayrı güzel.

MALZEMELER

8-10 tane pırasanın beyaz kısmı ( yeşil yapraklı kısımlarını yemek yapabilirsiniz )

400 g kıyma

½ su bardağı pirinç ya da bulgur

2 tane rendelenmiş kuru soğan

2 yemek kaşığı domates salçası

Birer tutam ince doğranmış maydanoz, dereotu, taze nane

Tuz, karabiber

Ve 

Yeteri miktarda salça ile hazırlanmış salçalı su

En temel dolma içi malzemeleri ile basit bir iç harç hazırlayabilirsiniz. Ayrıca bu malzemelerin içine sevdiğiniz lezzetleri de ilave edebilirsiniz. Pirinçli ya da bulgurlu yapmak size kalmış...her ikisi de lezzetli oluyor.

Pırasaları ortalarından yarıya kadar kesin ve çok yumuşamayacak kadar haşlayın.


Pırasaların her bir katını teker teker ayırarak arasına hazırladığınız kıymalı harçtan yeteri miktarda koyup muska şeklinde sarın. Büyüklüğünü istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. İç harç artarsa eğer evde kabaklarınız varsa onları da doldurabilirsiniz ya da yaprak sarabilirsiniz...

Muska şeklinde sardığınız pırasaları tencereye dizdikten sonra üstünü geçecek kadar salçalı su ilave edin. İsterseniz bir miktar tereyağ ilavesi ile yemeğinizi daha da lezzetlendirebilirsiniz. Kıymanın yağı yeterli olduğu için ben yağ eklemiyorum.

Kaynarken açılmamaları için pırasaların üstünü sert bir cisimle kapatın. Ben uygun büyüklükteki tabaklar ile kapatıyorum. Tencerenin ağzını kapatın ve kaynadıktan sonra kısık ateşte yavaş yavaş pırasalar pişene kadar pişirin. Pırasaları önceden haşladığımız için çabuk pişen bir yemek.

Zeytinyağlı bir harç yaparak da sarabilirsiniz pırasaları...

Piştikten sonra çok fazla soğutmadan ılık ılık servis yapın...



AFİYET OLSUN





4 yorum:

  1. Çok severim ben pırasa sarmasını. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bende zeytinyağlısını yapıyorum,çok güzel oluyor..Biraz zahmetli ama değiyor doğrusu..Afiyetle..

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor ama çok zahmetli görünüyor. Ellerinize sağlık
    http://fincanteyze.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar, sayfanızı ziyaret ettim ve çok güzel görünüyor herşey. Sayfanızı ayrıca izlemeye aldım. Evet bende ıslak kek denemiştim fakat sizin tarifinizi de denemek isterim mutlaka. Güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Bende sizi kendi sayfamı ziyarete beklerim. Sevgiler.
    http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...