Hafif bir balık
yemeği istiyorsanız tam size göre...
Küp küp
doğradığınız somonu ince doğranmış soğan ve sarımsaklarla birlikte yağ koymadan
orta ateşte soteleyin. Somonun yağı yeterli oluyor ama isterseniz bir yemek
kaşığı sıvı yağ ya da daha da lezzetlendirmek isterseniz tereyağ
ekleyebilirsiniz.
Üstüne istediğiniz sebzeleri ufak ufak doğrayarak ilave
edin. Kabak ve patlıcan benim doğradığım sebzeler ve yeşil biber... Karıştırdıktan
sonra tavanın ağzını kapatın ve kısık ateşte sebzeler ve somon pişene kadar
bekleyin. Tavayı ocaktan aldıktan sonra tuz, karabiber, taze nane ve kekik
ilave ederek lezzetlendirin.
Çabuk, lezzetli
ve hafif bir yemek...
AFİYET OLSUN
Her hafta pazar günü balık günümüz. Somon en sevdiğim balıklardan. .
YanıtlaSilmaravilha!!! amei todas as receitas perfeitas e deliciosas..
YanıtlaSil