19 Aralık 2015

SEBZELİ SOMON





Hafif bir balık yemeği istiyorsanız tam size göre...


Küp küp doğradığınız somonu ince doğranmış soğan ve sarımsaklarla birlikte yağ koymadan orta ateşte soteleyin. Somonun yağı yeterli oluyor ama isterseniz bir yemek kaşığı sıvı yağ ya da daha da lezzetlendirmek isterseniz tereyağ ekleyebilirsiniz. 

Üstüne istediğiniz sebzeleri ufak ufak doğrayarak ilave edin. Kabak ve patlıcan benim doğradığım sebzeler ve yeşil biber...Karıştırdıktan sonra tavanın ağzını kapatın ve kısık ateşte sebzeler ve somon pişene kadar bekleyin. Tavayı ocaktan aldıktan sonra tuz, karabiber, taze nane ve kekik ilave ederek lezzetlendirin. 


Çabuk, lezzetli ve hafif bir yemek...




AFİYET OLSUN







2 yorum:

  1. Her hafta pazar günü balık günümüz. Somon en sevdiğim balıklardan. .

    YanıtlaSil
  2. maravilha!!! amei todas as receitas perfeitas e deliciosas..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...