Ve 2016 yazmaya
başlamanın zamanı geldi artık...
Hayal gibi...
Hayal gibi...
2000`li yılları
düşünmek hayaldi gerçekten çocukluğumda… Anca 1999 yılını hayal edebiliyordum.
Çünkü
televizyonun daha yeni yeni girdiği sobalı evlerimizde Uzay 1999 ve Uzay Yolu
dizileri vardı seyrettiğimiz.
Uzayda yaşamak,
özellikleri değişmiş insanlar, gözlerinin içine bakarak ya da hayal ettiğin
herhangi bir canlıya dönüşebilmek, uzay gemileri, hap şeklinde yemekler ve
uzayın farklı yerlerinde yaşayan farklı şekillerdeki canlılarla yapılan uzay
savaşları...
Uzay Üssü Alfa,
Atılgan Yıldız Gemisi, Kaptan Kirk, Maya...Bu dizilerle hayatımıza giren kavramlar...
Ve tabii ki
Jetgiller... Katlanarak çanta olan arabaların ve yoğun bir hava trafiğinin
olabileceğinin hayalini kurduğum ve çok sevdiğim çizgi film...
1999 yılına çok
uzak derken 2016 olduk... Şükrediyorum bu günleri gördüğüm için.
O filmlerdeki bir çok şey daha henüz olmadı ama hızla gelişen bir teknolojinin içindeyiz artık.
O filmlerdeki bir çok şey daha henüz olmadı ama hızla gelişen bir teknolojinin içindeyiz artık.
Ve zamanın hızla
akıp geçtiğine daha çok inanıyorum. Sanki daha dün gibi cümlesini daha çok
kullanıyor olmak bazen hüzünlendiriyor...
Hızla geçen bu
zamanı yakalayabilmek için zamanı daha çok farketmemiz gerekiyor sanırım.
Zamanı farkederek, sindirerek yaşamak ne kadar zor olsa da...
2016 sindirerek,
yavaş yavaş, değerini bilerek geçip giden bir yıl olsun... Beraberinde sağlık ve
mutluluk getirsin...
Ve tatlı
bitirelim 2015 yılını derseniz pastanın tarifi...
Pastanın keki
için Hayat Cafe`nin tarifini kullandım... Teşekkür ederim Hayat Cafe... Şeker
miktarını ben biraz azalttım, tarifte 1 su bardağı.
MALZEMELER
Krema için;
2 su bardağı süt
¾ su bardağı toz şeker
3 tane yumurta sarısı
3 yemek kaşığı nişasta
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı krema
MALZEMELER
Krema için;
2 su bardağı süt
¾ su bardağı toz şeker
3 tane yumurta sarısı
3 yemek kaşığı nişasta
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı krema
Soğuması
gerektiği için pastaya başlamadan önce kremayı yaparsanız daha iyi olur.
Vanilya ve krema hariç bütün malzemeleri çırpıcı yardımı ile karıştırın ve
karıştırmaya devam ederek yoğunlaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alınca krema
ve vanilyaları ekleyerek biraz daha karıştırın ve soğumasını beklerken pastanın
kekini pişirin.
Kek için; 4 tane yumurta
¾ su bardağı şeker
1 fincan süt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ve yeteri miktarda muz, frambuaz ya da sevdiğiniz başka meyveler de olabilir
Yumurta ve şekeri çırptıktan sonra süt ve kabartma tozunu da ilave edip çırpın ve un ile vanilyayı da ilave edin, bu aşamadan sonra kaşıkla aynı yönde karıştırarak pürüzsüz hale getirdiğiniz kek hamurunu yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine dökün ve kaşıkla 30x25 cm olacak şekilde şekillendirin. 170 dereceye ısıtılmış fırında 12-15 dk pişirin. Fırından çıkarınca biraz bekleyin ve yağlı kağıt ile bastırmasan rulo yapın. Üstünü nemli bir bez ile örtün.
Kek soğuduktan
sonra yavaş yavaş düz hale getirin, kremayı sürün ve istediğiniz meyveleri
içine yerleştirin. Muz ve frambuaz hoşumuza gittiği için ikisini birlikte
kullandım. Sonra tekrar yavaş yavaş rulo yapın ve servis tabağına alın.
Rulo yapmak biraz
zor olabilir ve hatta kekiniz çatlayabilir... Biraz dikkat gerektiren bir
pasta... Ben yaparken biraz çatlamalar oldu... Olsun dedim... Süslerle kapattım
biraz...
Çikolata sos
için;
125 ml krema125 g bitter çikolata
Kremayı kaynatmadan ısıtın ve çikolataları içine atarak pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Çikolata sos
soğuduktan sonra pastanın üstüne dökün ve sonra istediğiniz şekilde pastanızı
süsleyin...
Her şeyin
gönlümüzce olacağı bir yıl olması dileklerimle...
AFİYET OLSUN
Senin bu küçük geyikleri sevdim ben.Kueabiyelerin yanında ne güzel duruyor. .
YanıtlaSilZaman öyle hızlı geçiyor ki 2016 yazmak gücüme gidiyor. Gerçekten de daha dün gibi diye sık sık düşünüyorum.
YanıtlaSilKurabiyeler çok hoş olmuş. Tatlı, güzel bir yıl dilerim size.
Gerçekten çok güzel görünüyorlar. Sunum ise harika olmuş. Ellerinize sağlık. Bayıldım.
YanıtlaSilhttp://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/