Ana içeriğe atla

ÇİKOLATA SOSLU MEYVELİ RULO PASTA İLE 2015`den 2016`ya...



Ve 2016 yazmaya başlamanın zamanı geldi artık...
Hayal gibi...
2000`li yılları düşünmek hayaldi gerçekten çocukluğumda… Anca 1999 yılını hayal edebiliyordum.
Çünkü televizyonun daha yeni yeni girdiği sobalı evlerimizde Uzay 1999 ve Uzay Yolu dizileri vardı seyrettiğimiz.
Uzayda yaşamak, özellikleri değişmiş insanlar, gözlerinin içine bakarak ya da hayal ettiğin herhangi bir canlıya dönüşebilmek, uzay gemileri, hap şeklinde yemekler ve uzayın farklı yerlerinde yaşayan farklı şekillerdeki canlılarla yapılan uzay savaşları...
Uzay Üssü Alfa, Atılgan Yıldız Gemisi, Kaptan Kirk, Maya...
Bu dizilerle hayatımıza giren kavramlar...
Ve tabii ki Jetgiller... Katlanarak çanta olan arabaların ve yoğun bir hava trafiğinin olabileceğinin hayalini kurduğum ve çok sevdiğim çizgi film...
1999 yılına çok uzak derken 2016 olduk... Şükrediyorum bu günleri gördüğüm için.
O filmlerdeki bir çok şey daha henüz olmadı ama hızla gelişen bir teknolojinin içindeyiz artık.
Ve zamanın hızla akıp geçtiğine daha çok inanıyorum. Sanki daha dün gibi cümlesini daha çok kullanıyor olmak bazen hüzünlendiriyor...
Hızla geçen bu zamanı yakalayabilmek için zamanı daha çok farketmemiz gerekiyor sanırım. Zamanı farkederek, sindirerek yaşamak ne kadar zor olsa da...
2016 sindirerek, yavaş yavaş, değerini bilerek geçip giden bir yıl olsun... Beraberinde sağlık ve mutluluk getirsin...
Ve tatlı bitirelim 2015 yılını derseniz pastanın tarifi...
Pastanın keki için Hayat Cafe`nin tarifini kullandım... Teşekkür ederim Hayat Cafe... Şeker miktarını ben biraz azalttım, tarifte 1 su bardağı.
MALZEMELER
Krema için; 
2 su bardağı süt
¾ su bardağı toz şeker
3 tane yumurta sarısı
3 yemek kaşığı nişasta
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı krema
Soğuması gerektiği için pastaya başlamadan önce kremayı yaparsanız daha iyi olur. Vanilya ve krema hariç bütün malzemeleri çırpıcı yardımı ile karıştırın ve karıştırmaya devam ederek yoğunlaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alınca krema ve vanilyaları ekleyerek biraz daha karıştırın ve soğumasını beklerken pastanın kekini pişirin.
Kek için; 
4 tane yumurta
¾ su bardağı şeker
1 fincan süt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ve yeteri miktarda muz, frambuaz ya da sevdiğiniz başka meyveler de olabilir
Yumurta ve şekeri çırptıktan sonra süt ve kabartma tozunu da ilave edip çırpın ve un ile vanilyayı da ilave edin, bu aşamadan sonra kaşıkla aynı yönde karıştırarak pürüzsüz hale getirdiğiniz kek hamurunu yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine dökün ve kaşıkla 30x25 cm olacak şekilde şekillendirin. 170 dereceye ısıtılmış fırında 12-15 dk pişirin. Fırından çıkarınca biraz bekleyin ve yağlı kağıt ile bastırmasan rulo yapın. Üstünü nemli bir bez ile örtün.
Kek soğuduktan sonra yavaş yavaş düz hale getirin, kremayı sürün ve istediğiniz meyveleri içine yerleştirin. Muz ve frambuaz hoşumuza gittiği için ikisini birlikte kullandım. Sonra tekrar yavaş yavaş rulo yapın ve servis tabağına alın.
Rulo yapmak biraz zor olabilir ve hatta kekiniz çatlayabilir... Biraz dikkat gerektiren bir pasta... Ben yaparken biraz çatlamalar oldu... Olsun dedim... Süslerle kapattım biraz...
Çikolata sos için; 
125 ml krema
125 g bitter çikolata
Kremayı kaynatmadan ısıtın ve çikolataları içine atarak pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Çikolata sos soğuduktan sonra pastanın üstüne dökün ve sonra istediğiniz şekilde pastanızı süsleyin...


Her şeyin gönlümüzce olacağı bir yıl olması dileklerimle...




AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Senin bu küçük geyikleri sevdim ben.Kueabiyelerin yanında ne güzel duruyor. .

    YanıtlaSil
  2. Zaman öyle hızlı geçiyor ki 2016 yazmak gücüme gidiyor. Gerçekten de daha dün gibi diye sık sık düşünüyorum.
    Kurabiyeler çok hoş olmuş. Tatlı, güzel bir yıl dilerim size.

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten çok güzel görünüyorlar. Sunum ise harika olmuş. Ellerinize sağlık. Bayıldım.
    http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa