Ana içeriğe atla

CUNDA GÜZELDİR... 2




Rum Ortodoks olmak üzere bir çok kilise ve manastır var. Tarihi Taksiyarhis Kilisesi, korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescillenmiş ve 2014 yılında Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi olarak ziyarete açılmış.

Tarihi yapılar geçmişten günümüze kadar gelen tarih anlatıcıları... Bu eserleri koruyan ve değerlendirerek nesilden nesile aktarılmasına yardımcı olanlara teşekkür ediyorum... Onlar sayesinde hem biz hem de çocuklarımız bilgi sahibi olarak farklı bakış açıları yakalıyoruz... Yolunuz düşerse müzeyi gezmenizi tavsiye ederim... Çok hoşuma gitti benim... En çok da eski teneke oyuncaklar hoşuma gitti, vardır bir çoğumuzun evinde...

Deniz ürünleri ile yapılmış lezzetlerin servis yapıldığı restoranlar elbette ki turistler tarafından tercih ediliyor çünkü ürünler taze... Yöreye özgü mezeler, yemekler... Aç gelmeniz gerekli buraya gelirken...

Dondurma yenmeli mutlaka, sakızlı olanından...
En çok da lokma tatlısı şaşırttı beni... Oldukca uzun bir sıra bekliyorsunuz ama beklediğinize değen bir lezzet ve çok hafif... Sıcak sıcak saymadan yemek güzel... Lokma ustasının marifetinden geliyor tabii lezzeti... Yılların ustası... Bir çok programda konuk olmuş... İşini iyi yapan insanlardan...
İncik boncuk derim ben... Göz alıcı renkli taşlar, ipler, boncuklar, gerçek taşlar, inciler, mercanlar ve el emeklerine sağlık dediğim marifetli insanlar tarafından yapılmış onlarca ürün... Bazen de kullanılmış, eskiden bir şeyler anlatan eşyalar... Seviyorum böyle şeyleri... Uzun uzun bakmayı...


Ve tabii kayıkların sıralandığı sahil boyu... Ayaklarınızı denize doğru sallayarak ruhunuzu denize bırakabileceğiniz, güneşin batışını doya doya seyredeceğiniz deniz ve balık kokan sahil boyu...
İşte bütün bunların ve daha göremediğim bir çok güzelliğin bir arada olduğu yer...





2015

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa