Arda`nın Mutfağı
adlı programda görmüştüm ve hoşuma gitmişti bu sos...
Et, tavuk ve
somon... Bizce hepsine yakışan bir lezzet...Ve sanırım tek başına bile yenir...
Arda`nın yemek
tariflerini bir çok kişi gibi ben de takip ediyorum büyük bir zevkle... Teşekkürler
Arda...
MALZEMELER250 g mantar
1 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
125 g krema
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı soya sos
1 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber, kekik, toz muskat
Soğan ve sarımsakları sıvı yağda yumuşatın ve iri doğradığınız mantarları ilave edin. Tavanın ağzını kapatmadan mantarlar yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin. Tavanın ağzını kapatırsanız mantarlar sulanıyor ve lezzeti kayboluyor...
Derin bir kapta
malzemelerin geri kalanını çırparak karıştırın ve mantarların üstüne ilave
edin. Kısık ateşte sos biraz yoğunlaşıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın...
Malzemelerin
miktarlarını ben kendime göre biraz değiştirdim... Siz de ilaveler ve
eksiltmeler yapabilirsiniz...
Hardal, soya sosu
ve toz muskat eklemeye çekinmeyin... Esas lezzeti bu baharatlar veriyor... Tabii
baharatları ve tuzu ilave ederken miktarı size kalmış...
Servis tabağım
için de arkadaşıma çok çok teşekkürler... Güzel bir hediye oldu benim için...
AFİYET OLSUN
Gerçekten tek başına bile yenebilir. Ellerinize sağlık...Sevgiler...
YanıtlaSil