19 Eylül 2015

MANTAR SOS




Arda`nın Mutfağı adlı programda görmüştüm ve hoşuma gitmişti bu sos...


Et, tavuk ve somon...bizce hepsine yakışan bir lezzet...


Ve sanırım tek başına bile yenir...


Arda`nın yemek tariflerini bir çok kişi gibi ben de takip ediyorum büyük bir zevkle...teşekkürler Arda...


MALZEMELER


250 g mantar


1 tane kuru soğan


3 diş sarımsak


1 yemek kaşığı sıvı yağ


1 su bardağı süt


125 g krema


1 tatlı kaşığı hardal


1 tatlı kaşığı soya sos


1 yemek kaşığı un


Tuz, karabiber, kekik, toz muskat


Soğan ve sarımsakları sıvı yağda yumuşatın ve iri doğradığınız mantarları ilave edin. Tavanın ağzını kapatmadan mantarlar yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin. Tavanın ağzını kapatırsanız mantarlar sulanıyor ve lezzeti kayboluyor...



Derin bir kapta malzemelerin geri kalanını çırparak karıştırın ve mantarların üstüne ilave edin. Kısık ateşte sos biraz yoğunlaşıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın...


Malzemelerin miktarlarını ben kendime göre biraz değiştirdim...siz de ilaveler ve eksiltmeler yapabilirsiniz...


Hardal, soya sosu ve toz muskat eklemeye çekinmeyin...esas lezzeti bu baharatlar veriyor...tabii baharatları ve tuzu ilave ederken miktarı size kalmış...


Servis tabağım için de arkadaşıma çok çok teşekkürler...güzel bir hediye oldu benim için...




AFİYET OLSUN



1 yorum:

  1. Gerçekten tek başına bile yenebilir. Ellerinize sağlık...Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...