26 Haziran 2015

İRMİK TATLISI




Öyle bir tatlı ki bir çok şekilde sunum yapabilme şansınız var...seviyorum böyle tarifleri...

Bu tatlıyı yuvarlak bir kapta soğutursanız üçgen dilimler halinde servis yapabilirsiniz...

Eğer bardak gibi bir kapta soğutursanız düz bir tabağa ters çevirerek süsleyebilirsiniz...

Ya da bardakta servis yapabilirsiniz...



En çok hoşuma giden de böyle sütlü tatlıların bir çok meyve ile servis edilebilir olması...özellikle yaz ayları için ideal bir tatlı oluveriyor meyveli sütlü tatlılar...soğuk soğuk...

Ve bir de çikolata...çikolata hem görünümü hem de lezzeti güzelleştiriyor...



MALZEMELER

4 su bardağı süt

11 yemek kaşığı mısır irmiği

½ su bardağı şeker

1 tane yumurta

100 ml krema

½ çay bardağı hindistan cevizi

1 paket vanilya



Krema, vanilya ve hindistan cevizi hariç bütün malzemeleri karışana kadar iyice çırpın ve sonra karıştırarak kaynayana kadar bekleyin ve kaynadıktan sonra bir kaç dakika karıştırarak kaynatın. Sütlü bir tatlı olduğu için dibi tutabilir...

Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve kremayı, hindistan cevizini ve vanilyayı ilave edin ve bir kaç dakika karıştırın...



Servis kaplarınızı soğuk sudan geçirin ki ters çevirdiğinizde tatlılar kolayca çıkabilsin...tatlınızı kaplarınıza paylaştırın. Ilıdıktan sonra buzdolabında soğuyup katılaşana kadar bekleyin. Ve sonra istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın...


AFİYET OLSUN


 

3 yorum:

  1. Çilek çok yakışıyor irmik tatlısına,ellerinize sağlık..Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  2. Sunumları çok güzel görünüyor.ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. takipteyim cici bloğunuzu sevgiler..Ben de beklerim:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...