04 Nisan 2015

KARIŞIK KIZARTMA





Çok sık yapmadığım için özlenen bir tabak bu resimde görünen tabak...


Domates sos ve sarımsaklı yoğurtla hiç bir zaman hayır diyemeyiz...


Zamanı olmaz kızartmanın ama bahar ve yaz aylarında tatlı bir hoşluk yaratır sofralarda... Evde yayılan güzel kokusu daha da acıktırır mideleri...



Hele bir de farklı sebzelerden karışık bir kızartma ise daha da dayanılmaz olur...


İçine bol yağ alabilen derin bir tencerem var kızartmalar için kullandığım. Bol yağda kızartınca sebzeleri ve patatesi daha az yağ alarak daha güzel kızarıyorlar ve dışarıya çok fazla yağ sıçramıyor...


Domates sos yapmak için de kabuklarını soyduğunuz domatesleri ve sarımsakları ince  ince doğradıktan sonra az bir yağda ve orta ateşte, tencerenin ağzını kapatarak domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra biber salçası ilave edin, renk ve lezzet verecek kadar...kıvam vermek için de biraz sıcak su...ve tuz, nane, kekik...sosunuz hazır... seviyorsanız acı biber salçası kullanabilirsiniz...

Hatırlatmak istedim...arada bir yapmak güzel olur...


AFİYET OLSUN



1 yorum:

  1. ne kadar anlatsan az bu tabağı bence, tek geçerim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...