Çok severim. Zaten sütlü tatlılara hayır demek zordur benim
için, özellikle sabah aç karnına yemeğe bayılırım kahvaltı yerine...
MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç ve 2 su bardağı su
4 su bardağı
süt
8 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1/4 su bardağı süt
Üstü için
Tarçın, hindistan cevizi, zevkinize göre her şey olabilir
8 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1/4 su bardağı süt
1 paket vanilya
1/2 su bardağı kremaÜstü için
Tarçın, hindistan cevizi, zevkinize göre her şey olabilir
Önce pirinçleri 2 su bardağı suda, kısık
ateşte yumuşayana kadar pişirin. Sonra sütü ve şekeri ilave edip orta ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatın.
Başka bir kapta 1/4 su bardağı sütü, 1,5 yemek kaşığı nişastayı iyice karıştırın ve kaynayan pirinçli karışımın üstüne dökerek iyice karıştırın ve 5 dakika da bu şekilde kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Vanilya ve kremayı da ekleyerek ılıyana kadar ara ara karıştırın ve kaselere paylaştırın.
Krema ilave etmek sizin isteğinize bağlı, kremasız da olur...
Aslında sütlaç; sadece süt, şeker ve pirinçlerin kıvamı
koyulaşana kadar kaynatılmasıyla yapılır, ama bu biraz zaman alıyor... Ben işin kolayına kaçıyorum ve biraz kaynattıktan sonra nişasta ilave edip biraz daha kaynatıyorum. Nişasta miktarını sevdiğiniz
sütlaç kıvamına göre azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz.
Unutmadan söylemeliyim ki isterseniz damla sakızı da ilave ederek çok daha hoş bir lezzet yakalayabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
çok severim sütlaçı afiyet olsun
YanıtlaSil